Kestaneci Mahallesinde Uzunmehmet ve maden şehitleri için mevlit okundu. Ereğli Kömür Havzası Amelebirliği Biriktirme Yardımlaşma Sandığı Armutçuk Şube Başkanı ve Maden Şehidi Yakınları Derneği Başkanı Çetin Yiğit, ”Rahmetle anıyoruz yetmez bunları gerçekten de hayata dönüştürmemiz lazım. Maden şehitlerini sadece anmayalım, destek de olalım” dedi.

 
 

Kdz.Ereğli Belediyesi tarafından taş kömürünü bulan Uzunmehmet ve maden şehitleri için mevlit okutuldu.

 

MEVLİTTE 1 MECLİS ÜYESİ VARDI

Kestaneci Camisinde, akşam namazından sonra okunan mevlide Ereğli Belediye Başkan Yardımcıları Ayhan Atay, Atilla Bulak ve Hüseyin Ağlar, Ereğli Belediye Meclis Üyesi Fevzi Mazlum, Kestaneci Mahallesi Muhtarı Ahmet Özer, Ereğli İşçi Emeklileri Derneği Başkan Vekili Saip Erarslan, Ereğli Kömür Havzası Amelebirliği Biriktirme Yardımlaşma Sandığı Armutçuk Şube Başkanı ve Maden Şehidi Yakınları Derneği Başkanı Çetin Yiğit, Ereğli Ziraat Odası Başkanı Adil Pulat, maden işçileri ve vatandaşlar iştirak etti.

 

“ÜLKE EKONOMİSİNE KATKI SAĞLADI”

Ereğli Kömür Havzası Amelebirliği Biriktirme Yardımlaşma Sandığı Armutçuk Şube Başkanı ve Maden Şehidi Yakınları Derneği Başkanı Çetin Yiğit, ülke ekonomisine bulduğu kömür ile katkı sağlayan Uzunmehmet’i saygı ve şükranla andıklarını söyledi.

 

“SADECE ANMAYALIM, DESTEK DE OLALIM”

Uzunmehmet anıtının yenilenmesinde emeği geçenlere teşekkür eden Yiğit, Soma’da maden şehitlerinin yakınlarına sağlanan imkanların Türkiye genelindeki maden şehitlerinin yakınlarına da sağlanması gerektiğini belirterek, “Uzunmehmet’i ve maden şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anıyoruz. Rahmetle anıyoruz yetmez bunları gerçekten de hayata dönüştürmemiz lazım. AK Parti Zonguldak Milletvekilimiz Özcan Ulupınar bu konuda son derece duyarlı, kendisine de teşekkür ediyoruz. Maden şehitlerini sadece anmayalım, destek olalım”

 

GEÇTİĞİMİZ YIL YEMEK VERİLMİŞTİ…

Türkiye Taşkömürü Kurumu, Genel Maden İşçileri Sendikası’ndan katılımın olmadığı programda okunan Kur’an-ı Kerim’in ardından Ereğli Belediyesi tarafından lokum dağıtıldı. Geçtiğimiz yıl Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal ve eşi Sevim Uysal tarafından cami çıkışı pilav, tavuk, ayran, tatlı dağıtılmıştı.

 

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)