Kilimli’de toplu ulaşımda 65 yaş üzeri (1949 ve daha öncesi doğumlu) vatandaşlar ile engelli vatandaşların ücretsiz seyahat talepleri yerine getirildi. Daha önce özel halk otobüslerinden indirimli olarak yararlanan söz konusu yaş sınırı ve üzerindeki vatandaşlar ile engelli vatandaşlar, Kilimli Belediyesi özel halk otobüslerinden artık ücretsiz faydalanacak.

 

Kilimli Belediye Meclisi’nin Mayıs ayında yaptığı toplantısında; 4 Mart 2014 tarih ve 28931 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren "Ücretsiz veya İndirimli Seyahat Kartları Yönetmeliği"ne göre ücretsiz seyahat hakkından 65 yaş üstündeki vatandaşlar kimlik kartları (nüfus cüzdanları) ile Kilimli’de çalışan özel halk otobüslerinden ücretsiz faydalandırılmasına oy birliği ile karar verilmişti.

 

CEZA UYGULANACAK

Söz konusu yaş üstündeki vatandaşların ve engelli vatandaşların ücretsiz özel halk otobüslerinden faydalandırılmaması halinde Kilimli Belediyesi’ne bağlı özel halk otobüslerine Zabıta Amirliği’nce ceza kesilecek.  Bunun için mağdur olan vatandaşların araç numarasını veya plakasını (0549) 736 0093 numaralı telefona bildirmelerinin gerektiği ifade edildi.