AKP Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar, bundan 33 yıl önce 10 Nisan 1983 tarihinde yaşanan maden kazasında hayatını kaybeden 10 maden şehidini andı.

Ulupınar, “Allah şehrimize ve ülkemize bir daha böyle acılar yaşatmasın. Hepsinin acısı halen yüreğimizdedir” dedi.

Açıklama şu şekilde:

Toplumların enerji ihtiyacını karşılamaya yönelik kullanılan, enerji kaynaklarının yer altından yer üstüne çıkarılması oldukça tehlikeli ve meşakkatli bir iştir. Zonguldak’ımız da bu enerji kaynağımızın lokomotif şehirlerinin başında yer almaktadır. Yeraltı kaynaklarını her türlü tehlike ve zorluk altında doğayla mücadele ederek üreterek, toplumun istifadesine sunan madencilerimize ve işi başında çalışırken şehit düşen madencilerimize, toplum olarak şükranlarımızı sunuyoruz.

10 Nisan 1983 tarihinde Kozlu’da yaşanan maden kazasının 33. yıl dönümünde bulunmaktayız. Bu talihsiz kazada 10 madenci kardeşimizi şehit verdik. Allah şehrimize ve ülkemize bir daha böyle acılar yaşatmasın. Hepsinin acısı halen yüreğimizdedir. Temennilerimiz, dualarımız ve umudumuzdur ki, Yüce Allah bir daha tüm coğrafyamıza böyle afetler, kazalar ve büyük acılar yaşatmasın.

Bu günün anısına, madenci kenti olan Zonguldak ve civarında olmak üzere ülkemizdeki madenlerde yaşamını yitiren maden şehitlerimizi bir kez daha şükran ve rahmetle anıyor, geride kalan ailelerine ve arkadaşlarına sabırlar, yöremizdeki ve ülkemizdeki tüm madencilerimiz ile ailelerine sağlıklı ve mutlu ömürler diliyorum.”