Gazeteniz Önder'in de gündeme getirdiği ve son dönemlerde ciddi artış yaşanan uyuşturucu kullanımı ve satışı ile ilgili Zonguldak İl Emniyet Müdürlüğünden açıklama geldi. Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünün sıkı denetimleri sonucu çok sayıda uyuşturucuya, kaçak içkiye el konuldu.

 

Zonguldak İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünün 10 gün içerisinde gerçekleştirdiği çalışmalarda kaçak içkinin yanı sıra uyuşturucu maddeler ele geçirdi.

 

163 ADET KAÇAK İÇKİYE EL KONULDU

 

İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada şu görüşlere yer verildi: Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğümüzce son 10 gün içerisinde yapılan çalışmalarda; Mali Suçlarla Mücadele Büro Amirliğimizce ilimizde kaçak içki satışı yaptığı belirlenen bir iş yerinde yapılan aramalarda toplam 163 adet kaçak içki ele geçirilmiş ve gerekli tahkikata başlanmıştır. Narkotik suçları ile mücadele Büro Amirliği tarafından ilimiz merkez ve ilçelerinde uyuşturucu madde ticareti yapan ve uyuşturucu madde kullanan şahıslara yönelik yapılan çalışmalarda;

 

BONZAİ ÇIKTI

 

22 Aralık 2012 ile 30 Aralık 2012 tarihleri arasında 14 ayrı olayda 26 ayrı şüpheliye Uyuşturucu Madde Bulundurmak ve Kullanmak adli işlem yapılmış, 10 gr. Toz esrar maddesi, 5 gr. Bonzai. 747 gr. Kubar Esrar Maddesi. 11 Adet Ecstasy Hap, 2 Adet Av Tüfeği ve 2 Adet tabanca elde edilmiştir.

 

YILBAŞI OPERASYONU

 

31.12.2012 günü 4 ayrı olayda aralarında bir askerinde bulunduğu 8 ayrı şüpheliye Uyuşturucu Madde Bulundurmak Kullanmak suçundan adli işlem yapılmış, 10 gr Toz esrar maddesi, 8 gr. Kubar esrar maddesi, 1 gr Bonzai maddesi elde edilmiş, tahkikatların ardından şüpheliler salıverilmiştir. KOM Şube Müdürlüğümüzce toplamda 19 olay hakkında tahkikat düzenlenmiş, konu ile ilgili 34 şahsa adli işlem yapılmış, 755 gram Kubar Esrar, 20 gram Toz Esrar, 6 gram Bonzai, 11 adet Ecstasy Hap, 2 adet Av Tüfeği, 2 adet Tabanca ve 163 şişe kaçak içki ele geçirilmiştir.

 

MAHKEME TARAFINDAN TUTUKLANDI

 

01 Ocak 2013 günü bir şahsa Uyuşturucu Madde Ticareti Yapmak suçundan adli işlem yapılmış, toplamda 8 paket halinde 33 gr. Kubar Esrar Maddesi ve yekpare 96 gr. Kubar Esrar Maddesi elde edilmiş, şahıs mevcutlu olarak çıkarıldığı Nöbetçi Mahkemece tutuklandı, şahıs Bartın Ceza İnfaz Kurumuna teslim edilmiştir. Toplumun huzur, güven ve emniyeti için çalışmalarımız büyük bir kararlılık ve azim ile devam edecektir.