* Kdz. Ereğli Belediyesi, Kışla ve Yeşiltepe-Kepez karayollarındaki üst geçitlere Ereğli Belediyesi tarafından yol güzergahların sorumluluğu karayollarına aittir pankartlarının kaldırılmasına tepki gösterdi.

Kdz. Ereğli Belediyesi'nden konuya ilişkin yapılan açıklama şu şekilde: Belediyemiz tarafından bir süre önce Kışla ve Yeşiltepe- Kepez karayollarındaki üst geçitlere, bu karayollarının bakım ve kontrolünün tamamen Karayolları Bölge Müdürlüğünün yetki ve sorumluluğunda olduğunu belirtilen afişler asmıştık. Bu afişleri asmamızdaki temel sebep, kamuoyunun geniş bir kesiminin, söz konusu yolların sorumluluğunun belediyemize ait olduğuna yönelik düşüncelerinin yanlışlığını vurgulamak ve gerçeği halkımıza ifade etmekti.  Bu afiş, bir kent halkının demokratik hakkını kullanma yollarından biriydi ve hiçbir kuruma karşı herhangi bir hakaret içermiyordu. Bölgemizde Gülüç Beldesi'ne kadarki tüm karayolu güzergahını en güzel şekilde yapan yetkili kurumun Gülüç'ten Kepez'e kadarki karayolunda yıllardır tek bir bakım çalışması bile yapmamış olmasını Kdz. Ereğli halkının içine sindirmesi mümkün değildir. Belediyemizin ve halkımızın, bu yollar yüzünden yaşadığı mağduriyet ortadadır.  Karayollarımızın bakımı ve onarımı konusunda Karadeniz Ereğli, kelimenin tam anlamıyla üvey evlat muamelesi görmektedir. Bu haksızlığa karşı gösterdiğimiz tepkinin bir işareti olan afişler 11 Ocak Cuma günü anti demokratik bir karar ile kaldırılmıştır. Nüfusu 100 bini aşan bir kentin demokratik tepkisine anti-demokratik bir tavırla son verme girişimini değerli kamuoyunun yorum ve takdirlerine bırakıyoruz.
Kdz.Ereğli Belediyesi'nin bu demokratik tepkisini engelleme girişimi, İlçemizdeki karayollarının bakım ve onarımındaki sorumluluğun Karayolları'na ait olduğu gerçeğini asla ortadan kaldıramayacaktır denildi.