Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, Çaycuma TSO Başkanı Rifat Sarsık, Çaycuma TSO Meclis Üyeleri, Çaycuma OSB Müdürü Özgür Okur, OSB’de orman ürünleri faaliyetinde bulunan firma temsilcileri ve kursiyerlerin katılımı ile gerçekleşen toplantıda proje ile ilgili özet bilgiler, orman ürünleri ile ilgili potansiyel durum ve sektörün özellikleri ile ilgili sunumlar yapıldı.

Çaycuma TSO Başkanı Rifat Sarsık; yaptığı açılış konuşmasında “17 Eylül 2015’te imzalanan protokolle uygulanmaya başlayan Çaycuma Ticaret ve Sanayi Odası’nın Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı 2015 yılı Yöresel Değerler Mali Destek Programı kapsamında yürüttüğü “TR81/15/YÖRESEL/0052 Çaycuma’da Katma Değeri Yüksek Ahşap Ürün Üretimi Projesi” bölgemizdeki orman ürünleri potansiyelini değerlendirecek, hem kadın hem de gençlerimizi ahşap hediyelik eşya yapımına ait eğitilmelerinin ardından bölgemiz ekonomisine katkıda bulunan ürünlerin imalatını sağlamayı amaçlamaktadır.” dedi.


Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı da projenin önemli katkıları olacağını vurgulayarak toplantının çok yararlı olacağını düşündüğünü söyledi.

Çaycuma Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü’nün de ortak olduğu, Toplamda 9 ay süreli bu proje kapsamında açılan “Ahşap Hediyelik Eşya Yapımcısı” kursuna çoğunluğunu bayanların oluşturduğu 35 kursiyerle Mayıs ayı sonuna kadar ahşap ürünler üretilecek ve Kurs sonunda başarılı olan kursiyerler MEB onaylı Mesleki Eğitim Sertifikası verilecek. Proje kapsamında tüm verilecek eğitimler de kurs gibi ücretsiz olup kursiyerler eğitimi tamamlandıktan sonra üretimi yapılacak ürünlerin satışı ile ekonomik gelir elde etme imkânlarını artıracak, kursu tamamlayanların edindikleri tecrübe ile iş sahibi olarak da hayata atılacaklardır. Proje kapsamında bugüne kadar “Eğitim Atölyesinin Oluşturulması ve Eğitim Duyurularının Yapılması, Eğitim Faaliyetlerine başlanması, Adana Ahşap İşleme Makinaları Fuarı’na Teknik Gezisi, İstanbul Oyuncak Müzesi ve İslam Eserleri Müzesi” İnceleme Gezisi faaliyetleri gerçekleştirildi.


Yapılan Çaycuma da Ahşap Ürün Üretimi İçin Ürün Belirleme Toplantısı’ndan sonra da “Belirlenen ürünlerle ilgili Fizibilite Çalışması, Önümüzdeki hafta yapılacak olan İnovasyon ve Pazarlama Eğitimi, Kursun bitiminde yapılacak Ahşap Ürünleri Sergisi, Kursiyerlere belgelerinin verilmesi” ile proje faaliyetleri tamamlanacaktır. Projenin tanıtılması ve raporlanması yapıldıktan sonrada faaliyetler sona erecek.

Toplantı sonrasında Çaycuma Kaymakamı Serkan Keçeli’nin de katılımı ile kursun yapıldığı atölye gezildi ve bugüne kadar kursta yapılan ürünleri incelendi.