Okul Müdürü Emine Erdem, EKO-Okul programının, okul öncesi dönemde çevre bilinci, çevre yönetimi ve sürdürülebilir kalkınma eğitimi vermek için uygulanan bir program olduğunu söyledi.

Özellikle okul öncesi dönemde çocukların kural ve alışkanlık kazandırmanın daha kolay olduğu, çocukların öğrenmeye ve kalıcı alışkanlıklar geliştirmeye yatkın olduklarına değinen Erdem, "Bu kapsamda yeni eğitim ve öğretim yılında Saniye Erdoğan Anaokulu'nda Uluslararası EKO-Okullar programını uygulamayacağız. Program dahilinde, öğrencilerimiz hem çevresel konularda bilgi edinecek hem de ailelerinin, yerel yönetimleri ve sivil toplum kuruluşlarını çevresel konularda bilinçlendirmede etkin rol alacaktır" dedi.

Anaokulunda kullanılmak üzere geri dönüşüm kutuları talep eden Erdem, Uysal'a desteklerinden ötürü teşekkür etti.

 

KOORDİNATÖRLER BİLGİ VERDİ

Projenin koordinatör öğretmenlerinden Filiz Deniz, iki yıl boyunca çöp-atık/geri dönüşüm konuları üzerinde öğrenci, öğretmen ve velilerin etkinliklerde yer alacağını değindi. Yine koordinatör öğretmenlerden Ebru Yıldız ise açık havada öğrenme, oyun/doğal materyaller üzerine okulda proje ve çalışmalara önem verdiklerini ifade etti.

 

PROGRAMIN FAYDALARI

Programın uygulanması, öğrencilere çevre konusunda olduğu kadar, yaşamları boyunca kullanacakları ve başarılarını etkileyecek alışkanlıklar kazandırır. Öğrenciler, Bir grup üyesidir ve yeni bir kimlik geliştirir. Grup çalışmasına alışır katılımcı bir yapı oluşturur. Sorunları tanıma, çözüm üretme, ve tartışma becerisi geliştirir. İnisiyatif kullanma, karar verme yeteneği gelişir. Plan yapma, rapor yazma becerisi gelişir. Tüketim alışkanlıkları değişir, savurganlık önlenir. Doğal kaynakları koruma bilinci gelişir.Bunların yanında programın okula faydaları ise şöyledir: Temizlik ve düzenini sürekli kılar, Su ve elektrik tasarrufu öğrenci eliyle sağlanır, Okul öğrencilerce sahiplenilir, Okul, bulunduğu bölgenin merkezi durumundadır, Yerel, ulusal, hatta uluslararası boyutta tanınır, İsterse iletişim ağımız kanalıyla ulusal ve uluslararası düzeyde etkileşir"