AK Parti Zonguldak Milletvekili Prof.Dr. Ercan Candan 30 Ağustos Zafer Bayramını kutladı.

Yazılı bir açıklama yapan Candan, Bugün birlik ve beraberliğimize nifak tohumları ekmeye çalışan iç ve dış güçler, 30 Ağustos Zaferini ve o ruhu bir kez daha anlasınlar dedi.

Candan'ın açıklaması şu şekilde:

Tarihi zaferlerle dolu olan, hiçbir zaman esareti kabul etmeyen ve şartlar ne olursa olsun bağımsızlığından, vatanın bölünmez bütünlüğünden asla vazgeçmeyen Türk Milleti için 30 Ağustos, bir kahramanlık destanıdır, zaferdir, bayramdır. Bu gün Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde 26 Ağustos'ta başlayan ve 30 Ağustos'ta büyük zaferle sonuçlanıp tarihe altın harflerle yazılan destanlarımızdandır.

Çanakkale'de olduğu gibi, genciyle yaşlısıyla, kadınıyla erkeğiyle, ülkemizin her bölgesinden, topyekûn verilen mücadele sonunda kazanılan bu büyük zafer, birlik ve beraberliğimizin de önemli bir göstergelerindendir. Bugün birlik ve beraberliğimize nifak tohumları ekmeye çalışan iç ve dış güçler, 30 Ağustos Zaferini ve o ruhu bir kez daha anlasınlar. Anlasınlar ki; bu çabalarının boşuna olduğunu ve hiçbir zaman emellerine ulaşamayacaklarını bilsinler.

Bu duygu ve düşüncelerle 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 90. yıldönümünü bir kez daha en kalbi duygularımla kutlarken, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi rahmetle, minnetle ve dualarla yad eder, aziz hemşerilerime selam, sevgi ve saygılarımı sunarım.