Diyarbakır'ın Yenişehir ilçesinde uğradığı saldırı sonucu şehit edilen polis memuru Tansu Aydın'ın eşi Vu Yhuy Tuanvi Aydın, "Ülkeme dönmeyi ve onu burada bırakıp gitmeyi düşünmüyorum. O benim sonsuza dek eşimdir" dedi.

Aydın, gazetecilere yaptığı açıklamada, eşiyle İngilizce öğretmeni olan ablası Banu İlleez aracılığıyla tanıştıklarını söyledi. 

Türk kültürüne ilgi duyduğunu ve Banu İlleez'in çocuklarına Türkçe ve İngilizce öğrettiğini anlatan Vu Yhuy Tuanvi Aydın, şöyle konuştu:

"Antalya'ya Banu İlleez'in yanına çocuklarımla geldim. Tansu ile o sıra ablasının evinde tanıştık, ilk görüşte aşktı bizimkisi. Çocuklarım onu çok sevdi. Benden çok Tansu Aydın'ı seviyorlardı. Ona 'baba' diye hitap ediyorlardı. Tansu da onlara çok iyi davranıyordu. Onu çok sevdim ve onunla olmak istedim. Diyarbakır'a giderek evlendik. Eşimle olduktan sonra her yerde olabilirdim. Ben onun kalbini çok sevdim. Tansu çok iyi bir babaydı. Bize ilk eşinden olan kızı Yağmur'u çok özlediğini anlatırdı."

Aydın, eşinin yıllık izne çıkarak Afyonkarahisar'a kızını almaya gittiğini anımsattı.

İzninin bitmesinin ardından şehit olduğunu ifade eden Aydın, "Biz o sıra Antalya'da kalıyorduk. Eşimin izini bittikten sonra oradan ayrıldık. Fakat uçağımız rötar yapınca Diyarbakır'daki evimize sabaha karşı geldik. Eşim uyudu ve sabah işe gitmek üzere evden ayrıldı. Daha sonra beni arayarak nasıl olduğumu, çocukları ve eve gelirken ne istediğimi sordu. Aradan birkaç saat sonra evimizin kapısı çaldı. Eşimin geldiğini düşünerek kapıyı açtım. Kapıyı açtığımda birçok polis ve doktor vardı. Önce bana eşimin yaralı olduğu söylendi. Hastaneye götürdüler ve orada bekledim. Sonra kötü haberi aldım ve dünyam yıkıldı" diye konuştu.


- "Ülkeme dönmeyi düşünmüyorum"

Eşini özlediğini vurgulayan Vu Yhuy Tuanvi Aydın, her şeyi beraber yaptıklarını ve eşinin hep yanında olduğunu dile getirdi.

Şimdi çok yalnız ve çok üzgün olduğunu vurgulayan Aydın, şöyle devam etti:

"Ben burada onunla bir hayal yaşadım ve kısa sürdü. Ülkeme dönmeyi ve onu burada bırakıp gitmeyi düşünmüyorum. O benim sonsuza dek eşimdir. Çocuklarım ve ben onu çok seviyoruz ve özlüyoruz. Antalya'da ablasının yanında kalacağız. Birbirimize destek olacağız. Ayrıca eşimin ailesine de destek olacağım. Tansu Aydın'ın ilk eşinden olan kızı Yağmur'u tanımak ve görmek istiyorum. Eşim kızının özlemiyle gitti."

Aydın, Diyarbakır'da 23 Temmuz'da kaza ihbarı üzerine gittikleri Şehitlik semtinde uğradığı silahlı saldırıda şehit edilmişti.