"Allah mazlumun derdini görürmüş, onun yardımına koşarmış. Sayın Cumhurbaşkanı geçenlerde miting yapmak için Ereğli'ye gelmeden önce beni aradı. Buradaki en önemli konu ne diye bana sordu, öğrenmek istedi. Bende kendisine Erdemir'deki en önemli konulardan bir tanesinin taşeron arkadaşlarımız olduğunu söyledim. Bu sorun çözülürse Ereğli halkına büyük bir yardım yapılacağını, sadece işe girenler değil Ereğli'nin kendisine halkına, esnafına da çok büyük katkı olacağını söyledim"

"Cumhurbaşkanımız burada bir söz verdi. Erdemir'de yapılacak yatırımlara bin işçinin daha istihdama katılacağını söyledi. Mitingden sonra kendisi beni yine aradı, kendisine sizler adına teşekkür ettim. Bir müjde de ben vereyim. OYAK Genel Müdürü Süleyman Savaş Erdem ile beraberdik. Taşeron olarak çalışan arkadaşlarımızın kadroya alınması noktasında konuştuk. Sayın Genel Müdür, Cumhurbaşkanının talimatı ile gereğinin yapılacağını söyledi"

"Asıl önemlisi, yatırımlar için en görülen istihdamın mevcut taşeron kadrosundan temin edilmesi hususundaki karşılıklı beyan bence sorunun çözümünde en önemli noktalardan biridir"

Türk-İş Genel Sekreteri ve Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak, "Rakiplerimizi alt etmek için durmadan yarışıyoruz. Aslında yarıştığımız hayatın ta kendisidir. Ya mücadeleyi kazanırız ya da altında ezilir gideriz. Tarihin çöplüğü ezilip gidenlerle doludur. İşte bu yüzden, akılda kalanlar büyük zaferler ve bu zaferlere imza atan büyük yüreklerdir" dedi.

KAZANILMIŞ HAKLAR KAYBEDİLMEDİ

Kavlak, Gülüç Beldesi'ndeki Büyük Ereğli Anadolu Otel'de gerçekleştirilen toplantıda, Erdemir'de çalışan Türk Metal Sendikası'na üye işçileri kapsayan 27. dönem toplu iş sözleşme görüşmelerinde kazanılmış hakları kaybetmeden imzalandığını söyledi.

"YA KAZANIRIZ YA DA ALTINDA EZİLİR GİDERİZ"

Ülkenin zor bir süreçten geçtiğini, rakipleri alt etmek için durmadan yarıştıklarını belirten Kavlak, "Rakiplerimizi alt etmek için durmadan yarışıyoruz. Aslında yarıştığımız hayatın ta kendisidir. Ya mücadeleyi kazanırız ya da altında ezilir gideriz. Tarihin çöplüğü ezilip gidenlerle doludur. İşte bu yüzden, akılda kalanlar büyük zaferler ve bu zaferlere imza atan büyük yüreklerdir. Tıp ki Erdemir işçisi gibi. Tıp ki 200 bini aşkın Türk Metallinin göğsünde yanan alev gibi.

"HER YERDEN SALDIRI ALTINDAYIZ"

Her yerden saldırı altındayız. Ekonominin durumu belli, her sektörde daralma var. Real sektör verilerini yakından takip ediyorsunuz. Büyüme, işsizlik, enflasyon rakamlarını görüyorsunuz. enim fazladan bir şey söylememe gerek yok. Nereye bakarsanız bakın çok açıcı bir tablo yok. Onun için Erdemir'de imzaladığımız bu sözleşmenin adı zaferdir. Bütün olumsuzluklara rağmen, hem de kimsenin burnunu kanatmadan, kimseyi kırmadan, inciltmeden, üzmeden böyle bir sözleşme imzalamak bu koşullarda gerçekten mucizedir. Emin olun başka tanımı yoktur. Bu mucizenin sahibi sizsiniz, hepinize helal olsun. Dik duruşunuz için, hepinize helal olsun" şeklinde konuştu.

ERDEMİR İŞÇİSİ, TÜRK İŞÇİSİNİN BUZ KIRAN GEMİSİ

Erdemir işçisinin, Türk işçisinin buz kıran gemisi olduğunu ve bütün engelleri, zorlukları birer birer aşarak ilerlediğine vurgu yapan Kavlak, "Arkadan gelenlere bütün emekçilere de yol açıyorsunuz. Çünkü sizin yaptığınız her şey, aldığınız her hak kazandığınız her kuruş Türkiye işçi sınıfının kazanımlarıdır. Bütün Erdemir işçilerine birlik ve beraberliklerinden ötürü teşekkür ederim" dedi.

"TAŞERONLARI SÖZLEŞMEYE YAZMAK İSTEDİK"

Erdemir'de çalışan taşeron işçilerin kadroya geçmesi ile ilgili daha önce yapılan görüşmelerin sonuçlanamadığını hatırlatan Kavlak, şu ifadelere yer verdi:  "Ne kadar taşeron arkadaşımız varsa kadroya alacağını sözleşmeye yazmak istedik. Bunun için komisyon kurulmasını o komisyonda bizim şube başkanımızın da olmasını teklif ettik. Komisyon teklifimiz kabul edildi, ancak işveren bu konuda bir sayı vermedi, vermeye de yanaşmadı. Onu sözleşmeye maalesef yazamadık.

"YARDIMA CUMHURBAŞKANI KOŞTU"

Allah mazlumun derdini görürmüş, onun yardımına koşarmış. Sayın Cumhurbaşkanı geçenlerde miting yapmak için Ereğli'ye gelmeden önce beni aradı. Buradaki en önemli konu ne diye bana sordu, öğrenmek istedi. Bende kendisine Erdemir'deki en önemli konulardan bir tanesinin taşeron arkadaşlarımız olduğunu söyledim. Bu sorun çözülürse Ereğli halkına büyük bir yardım yapılacağını söyledim. Sadece işe girenler değil Ereğli'nin kendisine halkına, esnafına da çok büyük katkı olacağını söyledim.

"CUMHURBAŞKANIMIZ BURADA SÖZ VERDİ"

Cumhurbaşkanımız burada bir söz verdi. Erdemir'de yapılacak yatırımlara bin işçinin daha istihdama katılacağını söyledi. Mitingden sonra kendisi beni yine aradı, kendisine sizler adına teşekkür ettim. Bir müjde de ben vereyim.

OYAK GENEL MÜDÜRÜ, CUMHURBAŞKANININ TALİMATINI YERİNE GETİRİLECEK

OYAK Genel Müdürü Süleyman Savaş Erdem ile beraberdik. Taşeron olarak çalışan arkadaşlarımızın kadroya alınması noktasında konuştuk. Sayın Genel Müdür, Cumhurbaşkanının talimatı ile gereğinin yapılacağını söyledi. Bizi bilen bilir, taşeronun bir istihdam biçimi olarak kullanılmasına her zaman karşı olduk. Onun için taşerondaki arkadaşlarımızın kadroya alınması konusu her zaman bizim gündemimizde oldu, hiç düşmedi. Sorunun çözümü için ne yapılmayı gerekiyorsa yaptık, yapmaya da devam edeceğiz. Gerek Cumhurbaşkanımız ve gerekse ilgililere aktardık, aktarmaya da devam edeceğiz. Asıl önemlisi, yatırımlar için en görülen istihdamın mevcut taşeron kadrosundan temin edilmesi hususundaki karşılıklı beyan bence sorunun çözümünde en önemli noktalardan biridir"

YOĞUN İLGİ

Büyük Ereğli Anadolu Otel bölgesinde yoğunluk oluştu. 3 Bine yakın işçinin katıldığı programda atılan sloganlar nedeniyle Genel Başkan Kavlak, konuşmasına zaman zaman ara verdi. Türk Metal Sendikası Ereğli Şube Başkanı Metin Ercan da açılış konuşmasında, toplu sözleşme sürecindeki çabalarından ötürü Genel Başkan Kavlak'a teşekkür etti. İşçiler Ankara'da bulunan Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Ziya Odabaş'a da yoğun ilgi gösterdi.

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)