Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık'ın Gülüç Belediye Başkanı Aydın Güngör'e ilişkin açıklamaları mahkemeye taşınıyor. Önceki gün dağıtımına başlanan Kdz.Ereğli Belediyesi'nin çıkarttığı YerliGaste'de vizyon bölümünde açıklamalarda bulunan Posbıyık, AK Parti İl Başkanı Hamdi Uçar ve AK Partili Gülüç Belediye Başkanı Aydın Güngör'ü eleştirmişti. Güngör söz konusu açıklamaları gazeteniz Önder'de okuduğunu belirterek, Açıklamaları okudum, süreç ile ilgili avukatlarımız ile görüştük konuyu yargıya taşıyacağız. Kimin doğru olduğu mahkeme sürecinin ardından ortaya çıkacaktır. Fazla da bir şey söylemek istemiyorum dedi.

POSBIYIK'IN AÇIKLAMALARI

Posbıyık, YerliGaste'de şu ifadelere yer vermişti: Yine Karadeniz Ereğli'den bir ispiyoncu arkadaş Hamdi Uçar'a yalan istihbarat verdi, Uçar'da yalan istihbarattan edindiklerini demeç olarak basınla paylaşınca, balık tuttuğumuz çukura düşmüş oldu. Peki bu yalan bilgileri Uçar'a kim verdi? Bunu söylemekte sakınca görmüyorum. Karadeniz Ereğli'yi çok sevdiğini söyleyen, kentimiz ve o kentin Belediye Başkanı hakkında sürekli yalanlar üreten, Karadeniz Ereğli'de ikamet eden, Gülüç Belediyesi'nde Belediye Başkanlığı yapan güleç yüzlü Aydın Güngör pek tabii ki. Aydın Güngör, karayollarıyla yaptıkları toplantılarda güya karayolları yetkilileri, Halil Posbıyık'a, Yolun altını temizleyin, asfaltını dökelim demişler gibi mesnetsiz iddialar ortaya atıyor. Yalanlara alıştık, ama yalanın bu denli büyüğüne de hiç duymadık. Gülüç Köprüsü'nden Kepez'e kadar ki karayollarının altında belediyenin hiçbir engeli yok. Zaten böyle bir şey olsa Karayolları Bölge Müdürlüğü belediyemize yazı yazar, Şu engelleri var kaldırın der. Böyle bir yazı da yok. Yalan dolanlarla demeç verenlere bakıyorum da vah Zonguldak vah diye haykırıyorum. Olan Hamdi Uçar'a oldu vesselam. Ben ilgilileri bir kez daha uyarıyorum. Gülüç Köprüsü'nden itibaren sakın yüzeysel asfalt döküp bizi kandırmaya kalkmayın. Bu işleri iyi bilirim. Beton asfalt istiyoruz. İlk eylemli CHP Yönetim Kurulu ve Belediye Meclis üyeleri ile birlikte yaptık. Bir ay mola vermeyi kararlaştırdık. Bu yollarda iyileştirmeye gidilmediği takdirde vatandaşlarımızla birlikte yeni eylemlere gideceğimizden hiç kimsenin kuşkusu olmasın.

DÜĞÜNDE BUZ KESTİLER!..

Öte yandan önceki akşam Büyük Anadolu Otel'de gerçekleştirilen bir düğün töreninde çiftlerin nikahını Gülüç Belediye Başkanı Aydın Güngör kıydı. Nikah şahitlerinden bir tanesi ise Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık'dı. Tören sırasında Güngör'ün Posbıyık'a karşı kırgın tavır aldığı gözlendi. Nikahın ardından Posbıyık'ın uzattığı eli  Güngör sıktı. İkili  bu durumda bile göz göze gelmemeye özen gösterdiler.