Çaycuma Devlet Hastanesi girişine asılan ve doktorların izinli olduğunu gösteren yazı hakkında Eğitim Araştırma Sağlık Grup Başkanı Dr. Öznur Özdemir, listedeki doktorların yaptığı çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Öznur Özdemir, yaptığı yazılı açıklamada, listenin en başında ismi yazılan Başhekim ve Ortopedi, Travmatoloji Uzmanı Op. Dr Hasan May'ın 19 Haziran 2012 tariinin ameliyat günü olduğunu hatırlatırken, 5 ameliyata katıldığı ifade etti. Özmedir'in açıklamasında, Başhekim ve Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Hasan May, 19.06.2012 tarihinde ameliyat günü olup toplam 5 ameliyat yapmıştır. Acil servise başvuran 5 adet hastanın teşhis ve tedavisini planlamıştır. Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. M. Ali Adıbelli, 19.06.2012 tarihinde Sağlık sorunları nedeniyle Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi sağlık kuruluna muayene için gitmiştir. Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Zuhal Örnek, 19.06.2012 tarihinde Acil Serviste yeterli pratisyen hekim olmadığından 24 saat Acil Servis hekimliği yaptığından dolayı polikliniğe hasta kabul etmeyecektir. Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Hüseyin Yılmaz, Ankara Zekai Tahir Burak Kadın Sağlığı Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Yenidoğan Yoğun Bakım kursunda olduğundan 09/07/2012 tarihinde görevi başında olacaktır. Dahiliye Uzmanı Dr. Ferhan Yılmaz, 18.06.2012 tarihinde sabah 08:00 - 17:00 arasına Acil Serviste nöbetçi doktor, 17:00 - 08:00 saatleri Uzman Hekim nöbeti tuttuğundan 19.06.2012 tarihinde yasal olan nöbet iznini kullanacağından hasta alamayacaktır. Göz Hastalıkları Uzmanı Dr. Yücel Cengiz, sağlık sorunları nedeni ile Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesinin sağlık kuruluna sevkli olmasına rağmen hasta yoğunluğu nedeni ile gidişini ertelemiş ve 19.06.2012 tarihinde 122 hastanın teşhis ve tedavisini planlamıştır. Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Ahmet Yosmaoğlu,19.06.2012 tarihinde pratisyen hekim eksikliğinden dolayı 112 acil ambulansında görevli olup yine de acil vaka olmadığı zamanlarda polikliniğine başvuran hastaların tedavisini düzenlemiştir ifadeleri yer aldı. Başhekimin hastanede çalışan doktorların tamamına yakınına senelik izin verdiği yönündeki haberlerin gerçeği yansıtmadığını kaydeden Özdemir, açıklamalarını şöyle sürdürdü: Haziran ayı içerisinde senelik izin kullanan doktor bulunmamaktadır. Nöbet tutan doktorlarımız 24 saat kesintisiz hizmet verdiklerinden dolayı, yasal nöbet izni 48 saat olmasına rağmen vatandaşlarımıza sunulan sağlık hizmetlerinin aksamaması için 24 saat istirahat edip tekrar görevleri başına dönmektedirler. Çalışma saatleri ve koşullar göz önüne alındığında takdir edilmeleri gerekmektedir.

YENİ PRATİSYEN MÜJDESİ
Sağlık personeli yetersizliğinden yakınan Özdemir, 1'i pratisyen hekimin Ereğli Devlet Hastanesi'nden geçici olarak görevlendirildiğini ve toplam 4 pratisyen hekimin 112 Acil Ambulans hizmetlerinde görev yaptığını ifade etti. Pratisyen hekim sayısı hastane ihtiyacını karşılayamadığını ve bu açığın ise çoğu hastanede olduğu gibi Uzman hekimler ile kapatılmaya çalışıldığını kaydeden Özdemir, ilgili mercilerle görüşülüp istek yapıldığını da sözlerine ekledi. Güneş, girişimler sonucunda 3 pratisyen hekim kadrolarının açıldığı müjdesini veren Özdemir, Hekim ihtiyaçları ile ilgili olarak ilgili mercilere bilgi verilmiş ve istek yapılmıştır. 21.06.2012 tarihinde kuraları çekilecek olan 45. dönem Devlet Hizmet Yükümlülüğü kurasına 2 pratisyen hekim kadrosu, 2012 Yılı Haziran Dönemi Kurum İçi Naklen Atama Kurasında da 1 pratisyen hekim kadrosu hastanemiz için açılmış ve ataması yapılacak olan hekimlerin 15-20 Temmuz tarihleri arasında göreve başlamaları beklenmektedir dedi.
Olayın basına yansımasının ardından yazı, asıldığı hastane girişinden sökülen yazı ile ilgili soruşturma başlatıldığı öğrenildi. İdarenin haberi olmadan asıldığı belirtilen yazının faillerinin belirlendiği ve ifadelerinin alındığı da öğrenildi.