CHP İstanbul Milletvekili Dursun Çiçek, CHP Zonguldak Milletvekili Şerafettin Turpcu ile Kdz.Ereğli'ye geldi, Türk Metal Sendikası'nı ziyaret etti daha sonra Bozhane mevkisinde vatandaşlarla sohet ederek gazetecilere açıklamalarda bulundu. Ülkenin zor bir süreçten geçtiğini anlatan CHP İstanbul Milletvekili Dursun Çiçek şunları söyledi:

 

"DÖNEMİN ADALET BAKANI ŞİMDİ KAYIP"

"Türkiye'de gündem 2007'den itibaren adalet oldu. Önce kumpas davaları başladı Ergenekon, Balyoz, Oda TV, askeri casusluk gibi. Arkasından binlerce Türk Silahlı Kuvvetleri mensubu Cumhuriyetcçi Atatürkçü subay asker ve gazeteci, aydın hapislerde çürütülerek manevi işkence yapılarak FETÖ'nün önü açıldı. Bu süreçte siyasi iktidar FETÖ ile birlikte emperyalizmin hizmetçiliğini yaptı ve kendi ordusuna kumpas kurulmasına kendi Genelkurmay Başkanının terörist suçlamasıyla 26 ay hapis yatmasına göz yumdu. Dönemin adalet bakanı şimdi kayıp. Sadullah Ergin mecliste yasaları çıkararak Mustafa Kemal'in askerlerini FETÖ'nün hakim, savcı kılıklı militanlarına teslim etti. Şimdi ortalarda yok. Kumpası kuran Türkiye'yi 15 Temmuz 2016'ya getiren süreci idare eden siyasi iktidar şuanda Türkiye'yi yönetmeye devam ediyor. Ama aynı kumpasta tetikçilik yapan FETÖ militanları şuan Türk adaletine, yargısına hesap veriyor.

 

"HESAP SORMADA EKSİK VAR"

Biz de müştekiyiz ve hesabını soruyoruz. Ama bu hesap sormada eksik bir durum var o da siyasi ayaktır. Dönemin Genelkurmay Başkanı hedef seçilen en üst düzey asker. Özellikle kozmik oda olayında arama kararı verildiğinde önce Bülent Arınç'a ardından Başbakan ve Cumhurbaşkanına gidiyor, burada devletin sırları var askeri casusluk var deniliyor. Onların verdiği cevap şu, 'siz Türk hakimine güvenmiyor musunuz?' O Türk hakimi dediği şimdi sanık, FETÖ sanığı, müebbetle yargılanıyor. Bunu iktidar biliyor. Milletvekili arkadaşımız dava arkadaşımız Enis Berberoğlu tutuklandı. Yarın kozmik oda davası açıldığında askeri casusluktan bu iktidarın yöneticileri yargılandığında aynı tutumu, dürüstlüğü sergilemelerini bekliyoruz. O zaman telefon takipleri ile değil tanıkları var, en büyük tanık da dönemin Genelkurmay Başkanı. Mutlaka bu hesap sorulacak bundan emin olun.

 

"ÖRNEK Mİ İSTİYORSUNUZ?"

Örnek mi istiyorsunuz 5 Ağustos 2013, Ergenekon kararları okunuyor, bize müebbet yağıyor başta ülkenin genelkurmay başkanı olmak üzere ki biliyorsunuz o davalarda PKK'nın ele başı Şemdih Sakık geldi tanıklık yaptı. Bu devlete bu orduya 2 gün hakaret etti, Ankara'dan da Türkiye'yi yöneten iktidarda bunu dinledi, ses çıkarmadı. 2016 Temmuz sonrası içeri girdiler hesap veriyorlar. Eğer şartlar normal giderse 2019'da hem yerelde hem genelde bu millet bu iktidarı sandığa gömecek ve suç ortakları siyasi ayakta bu millete aynı Fetö'cüler gibi hesap verecek. İşte adalet yürüyüşü de bu sonun bir başlangıcıdır. Enis Berberoğlu için kişisel bir yürüyüş değildir bu. Bıçağın kemiğe dayandığı muhalefetlerin lokomotifi olan CHP'nin kurumsal olarak hedef alındığı bir süreç nedeniyle bu adalet yürüyüşü dün başlamıştı.

 

"BU ADALET YÜRÜYÜŞÜ..."

Bu adalet yürüyüşü 2019 yılında devleti yönetemeyen, devletin kurumlarını olan itibarı yerle bir eden, orduyu, yargıyı, polisi dağıtan iktidarın, hesap vereceği güne kadar devam edecek bir yürüyüştür. Başta 15 Temmuz, OHAL, kumpas mağdurları niye yürümüyoruz niye eylem yapmıyoruz neden bizim yanımızda yer almıyorsunuz diyen herkesi bu yürüyüşe destek vermeye davet ediyoruz. Adalet, hukuk isteyen herkes yürüsün. 19 Temmuz'da sandıkta bunun cevabını millet olarak bu iktidara verelim. Bu karanlık dönemi hep birlikte kapatalım. Siyasi ayaktan da hesap soralım, Türkiye bir daha bu karanlık dönemi yaşamasın Mustafa Kemal Atatürk'ün gösterdiği çağdaş uygarlık hedefine ulaşma hedefine çağdaş değerlerle yürümeye devam etsin. Bizlere büyük görev düşüyor. Umutluyuz, 4,5 yıl ceza evinde kaldık umudumuzu yitirmedik. Bugün daha da umutluyuz FETÖ bunlara göre çok daha güçlü bir örgüttü arkasında emperyalizm vardı siyasiler vardı. Şuan siyasi ayağın arkasında sadece vatandaştan aldığı oy var. Vatandaşa bunu anlatıp o oyu çektiğimizde bunlar Türkiye'ye Türk yargısına hesap verecekler"

 

"HİÇ OLMAYACAK İŞLER OLUYOR"

CHP Zonguldak Milletvekili Şerafettin Turpcu da konuşmasında şöyle dedi: "Balyoz ve Ergenekon mağduru milletvekili arkadaşımız Dursun Çiçek ile Ereğli'deyiz. Biz bugün Erdemir Yönetimini, fabrikayı ziyarete gittik sonra da bizim emekçi örgütümüz sendikamızı ziyaret ettik. Türkiye çok önemli süreçlerden geçiyor. Gerçekten hiç olmayacak işler oluyor ama perdenin sonunun nasıl kapanacağını bizler biliyoruz. Türkiye'yi bu ortamı sokanların hepsinin bu cezalarını çektikten sonra Türkiye'nin normalleşeceğine inanıyoruz. Bu konuda hayır cephesinin aldığı üstün başarı bizim için bir güvencedir. CHP ve halkımız bir güvencedir"

 

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)