Denizcilik Yüksek Okulu'nda eğitim ve öğrenim gören 46 öğrenciden Kdz.Ereğli’de stajını tamamlayan 9 öğrenci için Batı Karadeniz Deniz Ticaret Odası tarafından düzenlenen tören ile sertifikaları verildi, staj ücretleri ödendi.

Batı Karadeniz Deniz Ticaret Odası Başkanı İrfan Erdem, yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verirken öğrencilere de çeşitli uyarılarda bulundu, örneklemeler yaptı.

Denizcilik Yüksek Okulu’nda eğitim ve öğretim gören 46 öğrenciden Kdz.Ereğli’de staj yapan 9 öğrenciye Batı Karadeniz Deniz Ticaret Odası Başkanı İrfan Erdem tarafından düzenlenen tören ile sertifikaları verildi, staj ücretleri ödendi.
Batı Karadeniz Deniz Ticaret Odası Başkanı ve öğretim görevlisi İrfan Erdem, Başkan Yardımcısı Ali Doğru, Oda yöneticileri, staj yapan öğrenciler ile İlke Sezin Ayaz isimli öğrencinin ailesinin katılımı ile Azim Otel’de gerçekleştirilen törende konuşan İrfan Erdem, yaptıkları çalışmalar ile ilgili bilgiler verdi ve öğrencilere de çeşitli önerilerde bulundu.
Erdem konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

STAJLARI BİTTİ
Denizcilik Yüksek Okulumuzun bu sene sonunda veya 2012’de fakülte olacak okulumuzda 46 öğrencimizden Kdz.Ereğli’de staj yapan öğrencilerimizin stajları bitti.
Kendilerine sertifikaları ve staj ücretleri verilecek. İzmir’de, İskenderun’da, Bartın’da, Antalya’da olmak üzere 46 öğrencimiz ile bu sınıfın öğrencileri stajını tamamlamış oluyorlar. Başkan Yardımcımız Ali Doğru’ya teşekkür ediyorum, her konuda birbirimize yardımcı olduk.
Birşeyler verdiysek hep birlikte sizlere müteşekkiriz. 1860-1865 arasında ABD Başkanı öğretmenine oğlu için şunu yazıyor bu yazıların da bir örneğini sizlere vereceğiz diyor ki, ‘Öğret ona kazanılan 1 liranın bulunan 5 liradan daha değerli olduğunu, kaybetmeyi öğret ona ve kazanınca neşe duymayı, kıskançlıktan uzaklara yönelt onu, o'na kitapların mucizelerini öğret, o'na kendi fikirlerine inanmasını öğret.’

YAPILAN ÇALIŞMALAR
2010-2011 ders yılında yaptığımız çeşitli çalışmalarımız var. Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Alaplı Meslek Yüksek okulunun ihtiyacı olan yardım malzemeleri odamızca temin edilerek okula teslim edildi. Okulun ihtiyacı olan 350 beygir gemi makinesini atölye çalışmaları için Alaplı Yüksek Okuluna verildi. Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Deniz İşletmeciliği ve Yöneticiliği Yüksek Okulu kütüphanesi yeni kurulma aşamasında olduğundan eksik kitapların temin çalışmaları kapsamında ihtiyaç olan ders ve yardımcı kitapları ile CD’ler odamız tarafından karşılanarak İngiltere’den getirtilerek okul kütüphanesine verildi. Bunun ekonomik değeri 20 bin TL’dir. ZKÜ Deniz İşletmeciliği ve Yönetimi Yüksek Okulu’ndan 50 öğrenci Erdemir ev sahipliğinde Erdemir gezisi gerçekleştirildi. Yine Erdemir’e ait liman ve fabrikanın ardından Liman Başkanlığı, Sahil Sıhhiye ve Gümrük Müdürlüğü ziyaret edilmiştir. Öğrenciler sadece okulda değil pratikte yerinde inceleme yapmaktan memnun olmuştur. 2. Sınıf öğrencilerine İrfan Erdem katkıları ile görevlendirilen İngilizce Öğretmeni Hikmet Keskin tarafından haftada 4 saat olmak üzere toplam 40 saat olmak üzere deniz İngilizcesi verilmiştir. Aynı öğrenciler ile tersaneye de gidilmiştir.

BİLGİYİ SAKLAMAYIN
Hayal kurun dedim, hayal kurmazsanız bir şeyler gerçekleştiremezsiniz. Bilgiyi saklamayın, bilginizi sizden sonraki nesillere aktarın. Dünyada en büyük günah bilgi saklamaktır. Bir çok günah vardır, açgözlülük, gurur, kıskançlık, tembellik, öfke bunlar bildiğiniz Tevrat’ta, İncil’de Kuran’da yazmayan günahlardır. Sakın hayatınızı namaz oruç ve dindarlık ile karıştırmayın, vicdanınız hür olsun, ruhunuz temiz olsun. Kötülük yapmayın. Atatürk İlke ve İnkılapları dışına çıkmayın. Tanrı’ya olan bağlılığınız ve görevlerinizi sakın bu inkilaplarla karıştırmayın.

“BUGÜN TÜRKİYE
SURİYE VEYA IRAK OLURDU”
Atatürk olmasaydı bugün Türkiye Irak olurdu, Suriye olurdu siz de Arapça bilirdiniz. Bu ülke 1960 yılına kadar çarık giyiyordu, 1970 yılına kadar bu ülkede sadece radyo vardı, 1980 yılında Türkiye’nin en önemli gündemi TRT’nin Genel Müdürü kim olacağı idi. İktidara gelen hükümet dedi ki önce TRT genel müdürünü atarız. Ben o zamanı unutmuyorum. Tuncay Toskay vardı. Çünkü unutmuyorsunuz ama Türkiye bugün ilerledi bu bir bayrak yarışıdır. Tanrı insanlara güç verir zenginlik verir para verir sağlık verir sonra geri alır.

“CAHİL VE ALİMİN
GÜNAHLARI FARKLIDIR”
Geri aldığında şunu düşünün nerede hata yaptım? Mutlaka hata yapacaksınız bizde yapmışızdır, hatasız olmaz. Peygamberim son hutbesini okuyun. Öğretmenlerinize alimlere saygılı olun diyor. Cahilleri affederim alimleri affetmem diyor. Bilenin günahı ile cahilin günahı farklıdır. Vücudunuzdaki her organ her aldığınız nefes emanettir. Emaneti iyi hatırlayın”

HEDİYE VERİLDİ
Ardından stajlarında derece yapan ilk 3 öğrenci belirlendi. İlke Sezin Ayaz birinci, İsmail Koç ikinci Berna Sevindir ise üçüncü olarak Deniz Ticaret Odası Başkanı İrfan Erdem, Başkan Yardımcısı Ali Doğru, Oda Yöneticisi Yalçın Akın tarafından çeşitli hediyeler verildi. Birinci olan İlke Sezin Ayaz’ın hediyesini ise ailesi Perihan ve Ali Ayaz tarafından hediye edildi.

Batı Karadeniz Deniz Ticaret Odası personeli Alper Erenler'e tören öncesi doğum günü sürprizi gerçekleştirildi. 28 Yaşına giren Alper Erenler doğum günü pastasını alkışlar eşliğinde kesti.