Alaplı Atatürk İlköğretim Kurumu Müdürlüğü tarafından Diyabet, obezite ve beslenme konulu konferans düzenlendi.
Alaplı Kültür Merkezinde düzenlenen konferansta konuşmacı olarak katılan Düzce Üniversitesi Çocuk Hastalıkları Uzmanı aynı zamanda Düzce Çocuk ve Genç Diyabetliler Derneği Başkanı Prof. Dr.İlknur Arslanoğlu, Diyabet ve diyabet çeşitleri hakkında katılımcılara bilgiler verdi.
Diyabet, yani şeker hastalığı birçok tipte ve aşamada insanların karşısına çıktığını anlatan Arslanoğlu, şöyle konuştu;
 Ağır ve ilerlemiş şeklinde kanda şeker aşırı yoğunlaştığı için aşırı susama, idrara çıkma, tedavi edilmezse bilinç kaybı ve koma görülüyor.
Bunun tip 2 dediğimiz vücutta insülinin önce tembelleşip sonra yok olduğu şekli daha çok erişkin ve yaşlılarda, tip 1 dediğimiz pankreasın birden tükenip insülin yapmadığı şekli ise daha çok çocuklarda görülüyor.
Tabii tip 2 de diyet ve haplar yararlı olabilecekken tip 1 de insülin iğnelerinden başka tedavi yok.
Kanda şekerin yoğunlaşması özellikle erişkinlerde geç fark ediliyor.
Tahlil sırasında  bile fark edilecek düzeye yükselmeden damarları, dokuları tahrip ettiğinden akla gelebilecek her organ hastalığını yapabiliyor. Ve kişi bunu bilmediği için farklı tedavilerle vakit öldürüyor.
Bu hastalıkların başında kalp, tansiyon, böbrek, göz, cilt, eklem hastalıkları, felçler, üreme hastalıkları, depresyon sayılabilir. Konferans'sa Atatürk İlköğretim Kurumu yönetici ve öğretmenleri okul aile birliği üyeleri ile veliler katıldı.