Zonguldak Kantin İşletmecileri Derneği (ZOKADER) tarafından hazırlanan, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Halk Sağlığı Müdürlüğü, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü paydaşlığında devam ettirilen “İyi Eğitim Ancak Sağlıklı Beslenme İle Mümkündür” adlı projenin ilk semineri, 15 Ocak 2014 tarihinde Erdemir Anadolu Lisesi öğrencilerine verilmişti. Projenin ikinci eğitimi de, dün Mehmet Çelikel Anadolu Lisesi öğrencilerine verildi.

Mehmet Çelikel Lisesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen seminere; İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nü temsilen Şube Müdürleri İbrahim Gök ve Bahattin Girgin katıldılar.

“Sağlıklı Beslenme Projesi” doğrultusunda yaklaşık 300 öğrenciye, İl Halk Sağlığı Müdürlüğü Diyetisyeni Sueda Gürdağ tarafından “Sağlıklı Beslenme ve Obezite ile Mücadele” konusunda eğitim semineri verildi. Seminer süresince anlatılanları ilgi ile izleyen öğrenciler, zaman zaman diyetisyen Sueda Gürdağ’ın sorularını yanıtlayarak, programa eşlik ettiler. Öğrencilerin obezite ile ilgili konuları ilgi ile izlemeleri dikkat çekti.

Mehmet Çelikel Lisesi Müdürü Hasan Koca, programın bitiminde yaptığı konuşmada, Zonguldak Kantin İşletmecileri Derneği’ne, İl Halk Sağlığı Müdürlüğü ve proje ortaklarına böyle bir programı hazırladıklarından dolayı teşekkür etti.

Seminere katılan öğrencilere, Zonguldak Kantin İşletmecileri Derneği tarafından mandalina ikramı yapıldı. Proje ile Zonguldak’ta 50 bin kişiye eğitim verilmesinin hedeflendiğini söyleyen ZOKADER Başkanı Süleyman Erbay da, katılımcılara ayrıca teşekkür etti.