Alaplı 26 Mayıs 2013 tarihinde yapılacak olan Ticaret ve Sanayi Odası Organ seçimleri öncesinde TSO Başkan Vekili Recep Ocak, başkanlığa aday olduğunu resmen açıklayarak ekibini tanıttı. 

 

Alaplı’da 26 Mayıs 2013 tarihinde yapılacak olan Ticaret ve Sanayi Odası Organ seçimlerinde Yönetim Kurulu Başkanlığına aday olduğunu açıklayan TSO Başkan Vekili Recep Ocak bir basın toplantısı düzenleyerek ekibi tanıttı, başkan olması halinde yapılacak çalışmalar ve projeler ile ilgili bilgiler verdi.
Alaplı TSO Başkanı Rafet Kılıç, Meclis Başkanı İsmail Adatepe, Eski Meclis Başkanı Şenol Usaç, Başkan Vekili Tarık Yazıcı, Yönetim Kurulu Üyeleri Selçuk Oktay, Burak Yaman, TSO Genel Sekreteri Taner Arslan ve bazı TSO üyelerinin katılımıyla düzenlenen toplantıda konuşan Başkan adayı TSO Başkan Vekili Recep Ocak, kendi içlerinde sağlamış oldukları birlik ve beraberliğin odaya ve Alaplı’ya çok şeyler kazandıracağının farkında olduklarını söyledi.
Şahsı ve ekibi olarak klasik vaatler ve söylemler yerine gerçekleri konuşacaklarını ve birlik ve beraberlik içerisinde hareket edeceklerini belirten Ocak, “Bildiğiniz gibi Odamızın olağan genel kurulu 26 Mayıs 2013 günü yapılacaktır. Ben öncelikle şahsım ve yönetim kurulu üyelerimiz adına 4 yıldır Alaplı Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı görevini başarıyla sürdüren ve bizlere ağabeylik yapan çok değerli başkanımız Sayın Rafet Kılıç’ a huzurlarınızda teşekkür etmek istiyorum. Bugün burada yeni bir heyecan ve yeni bir oluşumla başlattığımız daha iyi bir Alaplı projemizin temellerini siz değerli dostlarımızla birlikte atmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Çok zor ve meşakkatli bir göreve talip olduğumuzun farkındayız. Bu görevi bizlere layık gören ve destek veren siz değerli dostlarımızın yüzünü kara çıkartmayacağımızın bilinmesini istiyorum. Çünkü biz üstümüze aldığımızın sorumluluğun bilinciyle hareket edecek ve çalışmalarımızı bu yönde sürdüreceğiz.Ancak şunun çok iyi bilinmesini istiyorum. 
Ben ekibim ve klasik vaatler ve söylemler yerine gerçekleri konuşacağız ve birlik ve beraberlik içerisinde hareket edeceğiz. Kendi içimizde sağlamış olduğumuz birlik ve beraberliğin odamıza ve Alaplı’mıza çok şeyler kazandıracağını farkındayız.Parti, düşünce, yaşam tarzı ayrımı yapmaksızın oluşturduğumuz liste birlik ve beraberliğimizin en büyük göstergesi olmuş ve olmaya da devam edecektir.
Az önce de dediğim gibi bu yola çıkarken kimseye klasik vaatlerde bulunmayacağız” dedi.
Alaplı’nın belli başlı sorunları olduğunu ve yönetim olarak ilçedeki iş adamları, esnafın sorunlarının yanı sıra ilçedeki işsizliği azaltmaya yönelik girişimlere devam edeceklerini kaydeden Ocak, “Alaplı’mızın belli başlı sorunları ortadadır. Daha önceki TSO yönetimi olarak takip ettiğimiz sorunlar başta olmak üzere Alaplı iş adamı ve esnafımızın sorunlarını çözmek, ilçemizdeki işsizliği azaltmaya yönelik olarak girişimlerimiz devam edecektir. Başta Alaplı Liman Projesi olmak üzere, mevcut Organize Sanayi Bölgesi, Islah Organize Sanayi Bölgesine yönelik çalışmalarımız aynı heyecan ve istekle devam edecektir. Biliyorsunuz 813 dönüm olan mevcut Organize Sanayi Bölgesi’nin tamamının kamulaştırılması tamamlandı. 560 dönüm olan Islah Organize Sanayi Bölgesinin ise tüzel kişilik kazanmasına yönelik çalışmalar devam etmektedir. Bunu yanında Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) ve KOSGEB ile devam eden ilişkilerimizin daha da güçlenmesini sağlayacak ve iş adamı ve esnaflarımızın bu kurumlardan daha fazla faydalanmalarını sağlayacağız. İŞ-KUR’la ortak hareket ederek ilçemizde ki işsizliğin azalmasında ve gençlerimizin çeşitli iş yerlerinde istihdam edilmeleri konusunda girişimlerde bulunmak başlıca girişimlerimiz arasında olacak. Ancak tüm bunları yapabilmek ve dahası başarabilmek için sizlerin desteği ile olacak. En başta dediğim gibi önemli olan kendi içimizdeki birlik ve beraberliği sağlamak olacak. Çünkü bunu başardığımızda Alaplı için güzel günler başlamış olacak. Ben sözü daha fazla uzatmadan sizlere Meclis ve Meslek komitelerinde yer alan arkadaşlarımızı tanıtmak istiyor ve toplantımıza katıldığınız için hepinize teşekkür ediyorum” dedi.
Alaplı TSO Başkanı Rafet Kılıç’ta başkan adayı Recep Ocak’a başarılar diledi. Konuşmaların ardından Başkan adayı Recep Ocak ekibini tanıttı.