CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş’ın Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları genel müdürlüğü görevine atanan Salih Cem Oral’a nezaket ziyaretinde bulunduğu gönderilen yazılı açıklama ile şöyle duyuruldu.

Ziyarette, CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, öncelikle Erdemir'in sadece Zonguldak'ın değil, Türkiye'nin gurur kaynağı bir şirket olduğunu, ürettiği katma değer ile çok büyük bir yere sahip olduğunu ifade etti. Erdemir’in stratejik ve milli bir kuruluş olduğuna vurgu yaparak, Kdz. Ereğli’nin ve Zonguldak’ın ekonomik kalkınmasında önemli bir yere sahip olan bu şirkete atanan Salih Cem Oral'ın sektördeki tecrübe ve bilgisi ile Erdemir'in çok daha iyi bir noktaya taşınacağına inandığını da belirten CHP'li Demirtaş, "Bölge kalkınmasında bu tip kuruluşların önemli etkileri değerlendirilmeli ve yatırım planlaması buna göre belirlenmeli.  Çelik stratejik öneme sahip bir ürün. Bu nedenle de Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde bu stratejik ürüne dair bir meclis araştırma önergesi verdim. Stratejik ürünlerde kar -zarar hesabının yapılmaması gerektiğini düşünüyoruz ve bu tip ürünlere milli bir anlayış içinde yaklaşıyoruz. Çünkü bu tip kuruluşlar sadece bulundukları bölge için değil Türkiye için ekonomi ve istihdam açısından kıymetli kuruluşlarımız. Bu anlamda biz devlet tarafından  bir değil en az iki Erdemir daha kurulması gerektiğini düşünüyoruz" dedi.



ZİYARETE KATILANLAR:

Ünal Demirtaş’a ziyarette Kdz. Ereğli CHP İlçe Başkanı Sertan Ocakçı,İ lçe Sekreteri Sevdekar Aras, İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Nahide Ercan, Kadın Kolları Başkanı Zerrin Yılmaz  ile Belediye Meclis Üyeleri Özkan Özyağcı ve Güler Demiroğlu eşlik etti.