16 Nisan tarihinde gerçekleştirilecek olan Anayasa Değişikliği Referandumu öncesindeki propaganda çalışmalarını mahalle ve köylere gerçekleştirdikleri ziyaretlerle sürdüren Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Karadeniz Ereğli İlçe Başkanı Şerif Sertan Ocakcı’nın Gümüşhaneliler Derneği'nde gittiği bildirildi.

 

Beraberinde ilçe örgütü yöneticileri ile birlikte Gümüşhaneliler Derneği’ne  giden ve başkanları Lokman Öztürk ile görüşen Ocakcı’nın ziyaretiyle ilgili gönderilen yazılı açıklama şöyle:


“VAATLER VE OY AVCILIĞI”

Her sandıkta, her oylama da olduğu gibi şimdi de küçük denebilecek bazı hizmetleri vaat olarak önlerine koyup oy avcılığı yapmak isteyen iktidar temsilcilerine karşı sitemliler.

İlçe Başkanımız Sertan Ocakcı, Gümüşhaneliler Derneği üyesi gençlerine bunca sorunun içindeyken, ülkenin geleceğini ilgilendiren böylesine önemli bir anayasa değişikliğinin oldu bitti ye getirilmek istendiğini anlattı. Anayasa metinlerinin ülkenin her vatandaşını kucaklamalı. Fakat şimdi ülkemizin insanlarını ikiye bölüyoruz. Sözlerine devam eden Ocakcı, kendilerine her zaman söz verip, unutan ve sandık sonucuna bağlı bırakıldığından ve bu yolla da oy avcılığından başka bir amacın olmadığını anlattı. Ocakcı, Bu sandığı vatandaşın önüne koyanlardan, anayasa değişiklikleriyle ilgili net bir bilgi bile alamayan vatandaş, gönülleri hangi siyasi partiden yana olursa olsun, bu ülkenin yönetimini tek bir kişinin ellerine bırakmamakta kararlı. Hiçbir şey anlatmadan, izah etmeden, sloganlarla günleri tüketenlerin tek amacı oy avcılığı ve bunu bilgi kirliliği yaparak uyguluyorlar.






"EYALET SİSTEMİ VE REJİM SORUNU."

Konuşmasının ilerleyen bölümlerinde,  Cumhurbaşkanı'na verilmek istenen yetkileri madde madde açıklamaya çalışan CHP İlçe Başkanı Şerif Sertan Ocakcı, tek bir kişiye bazı yetkilerin verilmesiyle ülkenin kolayca eyaletlere bölünebilir hale geleceğini iddia etti. Eyalet sistemi ile vatandan toprak bile verilebileceğini kaydeden Ocakcı;  Bu değişiklikler Cumhuriyet'e zarar verir. Peki Cumhuriyet, bugüne kadar kime ne zarar verdi?", dedi.

 

“17 NİSAN YALANI”

 

17 Nisan'dan itibaren ülkemizde her sorunun kalkacağı, her şeyin güllük gülistanlık olacağı yalanını söyleyenlerin bu yalan söylemlerine itibar edilmemesi gerektiğini belirten Cumhuriyet Halk Partisi Karadeniz Ereğli İlçe Başkanı Şerif Sertan Ocakcı, referandumda sandıktan evet çıkması durumunda, Türkiye'yi bekleyen en büyük tehlikenin kuvvetler ayrılığı ilkesinin yok edilmesi olduğuna vurgu yaptı.  Bu güzelim ülkede hakimlerimizin, savcılarımızın parti olmasının önü açılıyor. Biz adalete bağımsız olduğu için güveniyoruz. İşte bu yüzden partili Cumhurbaşkanı, partili yargı, partili adalet istemiyoruz dedi.

 

 

"BU ÜLKENİN İNSANINA TERÖRİST DİYEMEZLER."

 

Ocakcı, referandumda hayır oyu vereceklere terörist, diyenler saygısızlık yapıyorlar. Terörist ile vatandaşı birbirine karıştırmış durumdalar. Ortaya gerekçelerini koyamayanlar, çaresiz kalınca suçlamadan başka bir şey yapamıyorlar.  Bizler Şehit, gazi torunlarıyız. Bizler, her Şerefli Türk  vatandaşı gibi  Çocuklarımıza  Cumhuriyet sevdasını, faziletini devredeceğiz; ve onlara da teslim aldıkları bu emaneti gururla taşımaları gerektiğini anlatacağız dedi.