AK Parti Kdz.Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır, ilçede üniversiteye tahsis edildiği bilinen eski devlet hastanesi alanının askeriyeye devredildiği iddialarını “Şuan burası Milli Emlak’ta da resmi anlamda da üniversite bünyesindedir.  Projelerin devamını üniversite ile birlikte takip ediyoruz.” sözleriyle yalanladı.

Ocakcı’nın yaptığı açıklamanın gerçeği yansıtmadığını söyleyen Çakır, doğru bilgilendirme adına bu açıklama yapma gereksinimi duyduğunu belirtti.

Söz konusu arazinin 2015 yılında Milli Emlak’tan üniversiteye devredildiğini hatırlatan Çakır, “Eğitim kampüsü yapılmak şartıyla, şartlı bir bağış. 2016 yılında da buradaki binaların depreme dayanıklı olmadığı tespit edilerek yıkım ihalesi gerçekleştirildi. Ondan sonrasında da 2017 yılının Mart ayında avam projesi ihalesine çıkıldı ve 2017’nin Ağustos ayında avam projesi yapılarak Kalkınma Bakanlığına gönderildi. Bizim buranın uygulama projesi ve akabinde inşaatının başlaması ile ilgili ödenek talebimiz var.  İşin doğrusu bu.  Evet, askeriye burası için iki kere talepte bulunmuştur, ama askeriyenin talebine ret cevap verilmiştir.  Eğer Sertan beyin (CHP İlçe Başkanı Sertan Ocakcı) açıklamasında ortaya koyduğu genelge başka bir şeyi ifade eder. Yabancı uyruklu gerçek kişilerin taşınmaz mülkiyeti ile ilgili olan bir konuyu buna bağdaştırmadır. Diyorum ki eğer askeriyenin bu genelgeyle alma yetkisi olsa bizden niye talepte bulunsun. Bir kere bulundu ikinci kez niye bulunsun. Şuan burası Milli Emlak’ta da resmi anlamda da üniversite bünyesindedir.  Projelerin devamını üniversite ile birlikte takip ediyoruz.” ifadelerine yer verdi.

 

 “SENEYE İNŞAATLAR YÜKSELMEYE BAŞLAR”

Çakır, bu tür açıklamalarla kendilerini zan altında bırakmak istediklerini iddia etti ve “Kendiniz üniversite ile ilgili bugüne kadar bu şehre hiçbir altyapı yapmadan, hiçbir katkı koymadan bugün kalkıp ta Ak Parti hükümetini, milletvekilimizi, belediye başkanımızı ve bizleri zan altında bırakacak açıklamalar doğru değil. Biz artık Ereğli’de şunun değişmesini istiyoruz; Ereğli kazansın, gerekirse biz buradan siyasi puan kazanmayalım demeleri gerekir. Ama ellerini ovuşturarak bekliyorlar. Aman üniversite yapılamasın biz de buradan siyasi bir puan elde edelim. Artık bunlar değişmeli. Yeter ki Ereğli kazansın, yeter ki bu üniversite faaliyete geçsin bizim üstümüze ne düşüyor demeleri lazım. Biz beklerdik ki; bir destek açıklaması yapsınlar. O yer Ereğli halkınındır, Ereğli için önemlidir askeriyenin talep etmemesini diliyoruz diye bir açıklama yapsınlar. Ama tam tersi. Biz takip ediyoruz; yarın orada üniversitenin binaları yükseldiği zaman bu anlattıklarınızla birbirimizin yüzüne nasıl bakacağız. Çok abes bir açıklama bu. Biz şehre bir katkı koymaya çalışıyoruz. Biz eski parayla 70 trilyon değerinde olan bir yeri Sağlık Bakanlığından alıp üniversiteye tahsis ettik mi, ettik. Binaların yıkım ihalesi gerçekleşti. Çünkü depreme dayanıklı bulmadı mühendisler. Biz de istedik bir an önce öğrenci geçsin. Avam projesini de gerçekleştirdik. Şunu söyleyeyim bu sene içerisinde ödenek boyutu netleşir, seneye de orada inşaatlar yükselmeye başlar. İki ya da üç senede de inşaatlar tam anlamıyla bitmiş olur.”diye konuştu.