CHP Kdz. Ereğli  İlçe Başkanı Sertan Ocakçı, bu ünvarını bıraktı ve kendine yeni unvan olarak “CHP Kdz. Ereğli Belediye Başkan Aday Adayı” nı seçtiğini duyurdu.

6 Aralık 2015’den itibaren yürüttüğü ilçe başkanlık görevini bıraktığını bildiren Ocakçı, “Kdz. Ereğli şehrine ve halkına belediye başkanı olarak hizmet etmek amacıyla ayrılmış bulunmaktayım.” Dedi.

Ocakçı, gönderdiği açıklamasında görüşlerini şöyle ifade etti:

“Gerek mesleki bilgim  olan Yüksek Mimar kimliğimle, gerek uzmanlığım olan Kent Yönetimleri konusunda tecrübelerimi Kdz.Ereğli’miz ile paylaşmak ve Kdz. Ereğli’miz için kullanmak önceliğim ve hedefim olacaktır.

Kdz. Ereğli’mizin eski günlerine kavuşabilmesi için, yaşanılabilir ve aynı zamanda keyif alınan bir kent haline dönüştürülebilmesi ve Kdz. Ereğli halkının yüzünün bir an önce gülümsemesi için ben ve arkadaşlarım elimizi taşın altına sokarak, sorumluluk alarak yola çıkacağız.

Ereğli’miz için, geleceğimiz için, bizden sonra ki kuşaklara gelişmiş, modern, çağdaş bir Ereğli bırakabilmek için Kent ve şehircilik konularında ki tecrübelerimizi kullanmak ve Kdz. Ereğli mücadelelerimizi sürdürebilmek için kentin her bir ferdinin içinde olacağı, vatandaş odaklı belediyecilik için genç bir kadro ile Belediye başkanlığına ve yönetimine talibiz.

Kamuoyu bilmelidir ki; her meslekten vatandaşımızın, her mahalleden temsiliyetin olacağı, kimsenin kendini ötelenmiş hissetmeyeceği ve sosyal belediyeciliğin parmakla gösterileceği yönetim için hep beraber, tek bir yürek olarak Kdz. Ereğli Belediye Başkanlığına adayım.

Kdz. Ereğli belediye başkanlığı aday adaylığımı kamuoyu ile paylaşır, Bugüne kadar görev yaptığım sürece emeklerini esirgememiş, her türlü yardımları ile bizlere kılavuz olmuş büyük ve küçüklerimi sevgi ve saygı ile anıyor, yolumuzun Belediye başkanlığında tekrar kesişeceğini ve hep beraber tekrar çalışacağımızı umut ediyorum.”