İYİ Parti Zonguldak İl Başkanı Ragıp Bayraktar, 7 Mart 1983 tarihinde TTK Armutçuk Müessesesinde meydana gelen grizu faciasında yaşamını yitiren 103 maden şehidini andı.  Bayraktar, “Maden ocaklarımızdaki ölümcül kazalar madencilerimizin kaderi olarak nitelendirilemez. Şehit madencilerimizin acıları halen yüreklerimizi acıtıyor iken ocaklardaki çalışma koşullarının iyileştirilmemesi bizleri üzmektedir.” Dedi.

 

Ragıp Bayraktar’ın mesajı şöyle;

 

“Bundan 35 yıl önce 7 Mart 1983 tarihinde Armutçuk’ta meydana gelen grizu faciasında 103 maden emekçisini kaybetmiştik. O gün kaybettiğimiz sadece 103 madenci değildi, 103 evlat kaybedilmişti, 103 ana evladını kaybetmiş, 103 ocak sönmüş ve onlarca çocuk öksüz kalmıştı. 103 maden şehidimizi 35 yıl sonrada aynı duygularımızla, yüreklerimizdeki aynı acıyla anıyoruz. Ruhları şad olsun.

Maden ocaklarımızdaki ölümcül kazalar madencilerimizin kaderi olarak nitelendirilemez. Şehit madencilerimizin acıları halen yüreklerimizi acıtıyor iken ocaklardaki çalışma koşullarının iyileştirilmemesi bizleri üzmektedir. 

İYİ Parti Zonguldak il teşkilatı olarak; Zonguldak bölgemizdeki maden ocaklarımızdaki iş sağlığı ve iş güvenliği koşullarının iyileştirilmesi için ocaklarımıza ve çalışanlarımıza sahip çıkmaya devam edeceğiz. TKK’daki istihdamın norm kadrolarına çıkartılması için yetkilileri bir kez daha göreve davet ediyoruz. Hiçbir şey, insan kadar değerli ve bir insan canı kadar kıymetli olamaz. Emeğin başkenti Zonguldak’ı emeklilerin başkentine dönüştürenlerin sorumluluktan kaçma gibi bir lüksü olamaz. Maden ocaklarımıza sahip çıkacağız. AKP iktidarı, maden ocaklarını satmak yerine çalışma koşullarını iyileştirmek ve işçi açıklarını kapatarak kömürün başkenti Zonguldak’a yurt dışından kömür ithal etmek yerine “yerli ve milli” kömür üretimi arttırmak zorundadır.”