Erdemirli Çalışan Kadınlar ve İşçi Eşleri Komisyonu’nca düzenlenen  Kadınlar Günü etkinliği Anadolu Otel de  yapıldı.  Türk Metal Sendikası’nın oluşturduğu komisyonun etkinliğinde konuşan Şube Başkanı Yusuf Ziya  Odabaş, Ereğli’ye barış ve huzurun gelmesi için yerel yönetimin değişmesi gerektiğini söyledi. Etkinliğe AK Parti Ereğli Belediye Başkan Adayı Op. Dr. Hüseyin Uysal da davet edildi. Gülüç’teki Büyük Anadolu Ereğli Hotel’de düzenlenen etkinliğe, Komisyon Başkanı Saniye Odabaş, AK Parti Ereğli Belediye Başkan Adayı Op. Dr. Hüseyin Uysal’ın eşi Sevim Uysal, dernek üyeleri ve Erdemir çalışanlarının eşlerinden oluşan  yaklaşık 1000 kişi katıldı.

 

SENDİKALI KADIN SAYISI AZ

 

Etkinlikle ilgili bir konuşma yapan  konuşan Saniye  Odabaş “Evlerinin ekonomisine katkı amacıyla kadınlarımız çeşitli iş kollarında çalışıyor. Kadınların, çalıştıkları işlerinde gösterdikleri hassasiyet, ciddiyet ve sahiplenme duygusu daha fazla oluyor. Ev kadınları da birer çalışan kadındır. Yuvayı dişi kuş yapar sözünden de yola çıkarsak, kadın, evinin düzeninden, çocuklarının büyümesine, ekonominin dengesine kadar her şeyde söz sahibidir. Ne yazık ki Türkiye’de çalışan kadın sayısının azlığı kadar, sendikalı kadın sayısı da oldukça azdır’ dedi

 

Odabaş sözlerini şöyle sürdürdü:

 

“Tesellimiz şudur ki, 10 bin Kadın üyesi bulunan 50 yıllık Çınar Türk Metal, aynı zamanda Türkiye’de en çok kadın sendikalı çalışan üyeye sahip olmasıdır. Bu konuda Türk Metal Sendikası Genel Başkanımız Sayın Pevrul Kavlak’ın, sendikalı kadın çalışan sayısının artmasında gösterdiği çaba ve gayretleri biliyoruz.

Böyle bir etkinliğe olur vermesi dolayısıyla Sayın Kavlak’a, genel merkez yöneticilerine, Burada etkinliği organize etmemize desteğinden dolayı da Şube Başkanımız Sayın Yusuf Ziya Odabaş ve yönetimine sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz.”

 

FABRİKA MÜHÜRLENDİ

 

Şube Başkanı Yusuf Odabaş da, Ereğli Belediyesi’nin Erdemir ve sendikaya yönelik yaptırımlarından bir kez daha söz ederken, özellikle Bağlık Gazinosu ve bazı sosyal tesislerin kapanmasıyla Erdemir çalışanlarını zor durumda bıraktığını, yine fabrika içinde yapılan mühürlemelerin de işçide “işsiz kalma korkusu” yarattığını ifade etti. vurgu yaptı.

 

Kdz. Ereğli’ye barış ve huzurun gelmesi için yerel yönetimin değişmesi gerektiğine dikkat çeken Odabaş, “Sayın Belediye Başkanı Erdemir’den 1500 işçi çıkarılacağını söyleyip, durdu. Böyle bir şeyin olmadığını hep birlikte gördük. Ancak onun bu söylemleri Erdemir işçisi ve Ereğli halkı üzerinde olumsuz etki bıraktı. Bir Belediye Başkanı Böyle yapar mı? Erdemir ürünlerinin kalitesiz olduğunu ulusal basına taşır mı? Bu nedenle değişim şart” dedi.

 

Odabaş, kadınlara her zaman sevgi gösterilmesi gerektiğine vurgu yaparak, “biz erkekler bunu sözle gösteremiyor olabiliriz ama kadınlarımız her zaman bizim baş tacımızdır” diye konuştu.

 

Konuşmasını tamamlayan Yusuf Ziya Odabaş  eşi Saniye Odabaş’a gül hediye ederek O’nun şahsında tüm kadınların 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü  kutladı.

 

Etkinliğe kısa bir süre katılan Op. Dr. Hüseyin Uysal da, kendisine gösterilen ilgiden son derece memnunluk duyduğunu, onurlandığını ifade ederek, herkese teşekkürlerini sundu.

 

Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak’ın gönderdiği karanfiller ile Belediye Başkan Adayı Hüseyin Uysal’ın getirdiği  güller kadınlara dağıtıldı. Gece  Yağmur’un seslendirdiği şarkılarla devam ederken geceye katılanlar  gönüllerince eğlendi.