Alaplı Ziraat Odası Başkanı Şeref Türkoğlu, Giresun Ziraat Odasının öncülüğünde Karadeniz Bölgesinde fındık yetiştirilen bölgelerin Ziraat Odaları Başkanlarının 17 Ağustos'da Giresun'da toplanacağını bildirdi.
Fındık hasat mevsiminin başlaması ve ilk kez bu yıl fındık fiyatının serbest piyasa koşullarında belirleneceğinin açıklanması üzerine harekete geçen Ziraat Odalarının izleyecekleri yol haritasını belirlemek üzere 17 Ağustos Pazartesi günü Giresun'da bir araya gelecekler.
Konuyla ilgili bir açıklama yapan Alaplı Ziraat Odası Başkanı Şeref Türkoğlu, 2009 ürünü fındık hasadının devam ettiğini ancak ortada fiyatın olmadığını belirterek, Zonguldak'tan Rize'ye kadar fındık yetiştirilen il ve ilçelerin Ziraat Odaları Başkanlarını Giresun'da toplanacağını belirtti. Toplantıda fındık konusunda izlenecek stratejinin yanı sıra 2009 yılı fındık mahsulü döneminin değerlendirilmesi, üreticinin ihtiyacı kadar ürün satması konusunda ve yapılacak olan kampanyaların değerlendirileceğini kaydeden Türkoğlu, "Fındık üreticimiz tarladaki fındığını topluyor. Ancak pazara indirdiğinde kaça satacağını bilmiyor.  Biz üreticimizin ihtiyacı kadar fındığını satmasını geriye kalan fındığını bekletmesi taraftarıyız. Üreticimizin tüccar eline düşmesine ve fiyatı tüccarın belirlemesine gönlümüz razı olmayacaktır. Yapılacak olan toplantıda üreticimiz adına hangi karar alınması gerekiyorsa onu alacağız" dedi.