Alaplı SGK Emekli Dul ve Yetimleri Derneği Şube Başkanı Yekta Kalafat,  Ankara’ya tomar tomar aidat ödemekten bıktıkları için Tüm İşçi Emeklileri Derneğini fesih ettiklerini belirtti.

 

Sosyal Güvenlik Kurumu Emekli Dul ve Yetimleri Derneği Alaplı Şube Başkanı Yekta Kalafat ilçede Tüm İşçi Emeklileri Derneğini fesih edip SGK Emekli Dul ve Yetimleri Şubesini açmalarının nedenini açıkladı. İlçede iki seneden beri emeklilerinden kesilen parayı Alaplı’ya göndermeyen, hatta emeklilere hiçbir faydası olmayan ve olmayacağına da inandıkları Tüm İşçi Emeklileri Derneğinin Genel Merkezinden de kurtulduklarını belirten Kalafat, ”Biz bu hareketimizle tomar tomar emekliden para kesen dernekten kurtulmuş olduk” dedi.

Kalafat, açıklamada şunları kaydetti: “Son günlerde bizim gerek aidatlar gerekse emeklilere karşı ilgisizliğinden dolayı fesih ettiğimiz ve sonradan bize karşı açtırılan Tüm İşçi Emeklileri Derneği ve avanesi tarafından bizim görevden alındığımızı yerimize kendilerinin geldiğini kamuoyuna duyurmaları yalandır. Bizler Ankara’ya tomar tomar aidat ödemekten bıktığımız için bu şubeyi fesih ettik. Ancak,  Emeklilerimizin bir eksiklik olmaması için Bağkur ve Emekli Sandığı Emeklilerini de bünyemize alarak Sosyal Güvenlik Kurumu adı altında yine Rampalı çarşıda faaliyetlerimize devam etmekteyiz. Biz bu hareketimizle tomar tomar emekliden para kesen Dernekten kurtulmuş olduk. Ancak iki senedir Alaplı Emeklilerinden kesilen parayı Alaplı’ya göndermeyen, hatta Emeklilere hiçbir faydası olmayan ve olmayacağına da inandığımız bu derneğin Genel Merkezinden de kurtulmuş olduk. Yine açık açık beyan ediyoruz. Biz üyelerimizden hiçbir aidat almayacağımız gibi vereceğimiz her türlü hizmetten de ücret almayacağımızı taahhüt ediyoruz.  Üye yenileme işlemlerimiz devam etmektedir. Derneğimizin dışında başka bir derneğe atacağınız her imza Ankara’ya tomar tomar cebinizden veya maaşınızdan kesilerek para ödemek olacaktır. Emeklilerimizin sırtından geçinmek isteyenlere gerekli cevabı vereceğinizden eminiz. 4 yıldır emeklilerimize hizmet veren biz yöneticiler dimdik ayaktayız”