** Kdz.Ereğli Köylere Hizmet Götürme Birliği toplantısı Kaymakam Ekşi başkanlığında gerçekleştirildi. AKP'li 2 İl Genel Meclis Üyesinin birlik yönetimine seçildiği toplantıda konuşan Muhtarlar Derneği Başkanı Şakir Başol, ödenek yetersizliğine vurgu yaptı.

** Kaymakam Ekşi, köy yollarının rotmiks bakımının Haziran ayından itibaren başlayacağını, İller Bankasından 6 köye gelen para ile eksikliklerin giderildiğini, ihtiyaç sahibi olan kadınların elpek bezi kurslarına gönderilerek ek gelir elde edebilecekleri konularında bilgiler verirken köylerde geçici olarak kanalizasyon hattı döşenmesinin bir cinayet olduğuna vurgu yaptı.

** Başkan Başol, "Bağırıyoruz, çağırıyoruz belirli bir noktaya kadar. Muhtarlar Federasyonu dahil bir noktaya kadar gidebiliyoruz. Yöre milletvekillerimizin bizi kucaklaması bu, dönüyorlar İl Genel Meclisi, daimi encümene sen şunu yap bunu yap diyorlar, ya sen para gönderirsen ödenek gönderirsen yapılacak bunlar" dedi.

Köylere Hizmet Götürme Birliği toplantısı Müftülük Toplantı Salonunda Kdz.Ereğli Kaymakamı Osman Ekşi başkanlığında gerçekleştirildi. Muhtarlar Derneği Başkanı Şakir Başol ve çok sayıda köy muhtarının katılımı ile yapılan toplantıda bazı daire müdürleri de hazır bulundu. Saygı duruşunun ardından 2 katip üyenin seçimi gerçekleştirildi. Hüseyin Akman ve Akif Yaman'ın oybirliği ile katip seçilmesinin ardından gündemin 3. maddesinde yeralan 2009 yılı faaliyet raporu Kdz.Ereğli İlçe Özel İdare Müdürü Cevdet Yiğit tarafından okundu. Gündemin 4. maddesinde yeralan 2009 yılı kesin hesabı okunmasının ardından muhtarların oy çokluğu ile kabul edildi. Kdz.Ereğli Kaymakamı Osman Ekşi toplantıya katılan daire müdürlerinin köy muhtarlarına yönelik duyurularını söylettirmesinin ardından muhtarların talepleri ve şikayetleri dinlendi.

ROTMİKS BAŞLIYOR
Kaymakam Ekşi yaptığı genel bir değerlendirme konuşmasında ise şu görüşlere yer verdi: Özellikle kış aylarından sonra köy yollarının bakımı yapılması açısından rotmiks önemli. Muhtarlarımız da rotmiks uygulamasının iyi olduğunu belirtiyor. Köy yollarımızın bakımını KÖYDES ödenekleri ile yapacağız. Bunu erkene de almayı hedefliyoruz muhtemelen Haziran ayında rotmiks uygulamasına başlayacağız. Bu işlemlerde bizim işçilerimiz olacak, muhtarlarımızdan da yolların tamir edilmesinde ihtiyaç olunduğunda ekiplere yardımcı olmalarını istiyoruz.

KÖYLERE KAYNAK GELDİ
İller Bankasından 6 köyümüze 41 bin 900 TL. köy başı olmak üzere yardım gelmiştir. Bu köylerimize parke çalışması yaptık bir köyümüzün de içme suyu borusu alındı, işlemler tamamlandı. Bu sene o boruları yerine koyacağız. Ayrıca köy ve birlik bütçesinden de muhtarlarımızın taleplerini karşıladık. Muhtarlarımızın taleplerini boş çevirmemeye gayret ettik, bunu muhtarlarımızda biliyorlardır. Taleplerinin tamamen karşılama ihtiyacı takdir ederseniz ki yoktur. Bu uygulamalar bundan sonra da devam edecektir.

ELPEK BEZİ KURSLARI
Özellikle evde erkek olmayan yardıma muhtaç olan bayanlarımız için bir kurs verelim. Burada elpek bezi var, elpek bezinin dokumasına yönelik kurslar alsınlar, yetiştirelim, tezgah verelim, dokuyup satsın ve gelir elde etsin. Köylerinizde olsun ilçe merkezinde olsun bu anlamda olan bayanlarımız varsa Kaymakamlığa mutlaka bildirin.

BİR CİNAYETTİR
Köylerde kanalizasyonu bir boruya takip bir dere yatağına bir çukura yönlendirmek belki kısa süre için temizlikmiş gibi çözümmüş gibi gelebilir uzun vadede ise daha büyük bir felaket olduğunu bilin. Foseptik yapmadan, arıtmasını yapmadan kanalizasyon yapmak bir cinayettir, bunu böyle bilin.

ÖDENEK YETERSİZ
Kdz.Ereğli Muhtarlar Derneği Başkanı Şakir Başol, Köylere Hizmet Götürme Birliğinin toplantısında yaptığı konuşmasında ödenek yetersizliğine vurgu yaptı. Kdz.Ereğli'de ödenekler konusunda bütün ilgililere bakanlıklara kadar muhtelif defa anlattık. Biz daha dağ malzemelerle uğraşıyoruz, diğer illerde asfaltlar bitti sıcak asfaltlara yönelindi.

BAĞIRIYOR, ÇAĞIRIYORUZ
Kanalizasyonlarla ilgili daha önceleri gündemlere getirdik, en azından pazaryeri kurulan yerlerde yapılmalı. Kurtlar Köyüne Bayındırlık Bakanlığından parkesi verilmiş, alt yapısı ile ilgili işlemleri bekliyor. Diğer yerlerimizde de bu aynı. Her şey bu ödenek konusuna takılıyor, bağırıyoruz, çağırıyoruz belirli bir noktaya kadar. Muhtarlar Federasyonu dahil buraya kadar gidebiliyoruz. Yöre milletvekillerimizin bizi kucaklaması bu, dönüyorlar İl Genel Meclisi, daimi encümene sen şunu yap bunu yap, ya sen para gönderirsen ödenek gönderirsen yapılacak bunlar.

FEDERASYON EL ATTI
Araç gereç bakımında da ödeneğe takılıyoruz, personel konusuna bir şey demiyorum. Yer konusunda tapu cins tahsisi ile ilgili sıkıntıları anlattık, vatandaşa yardımcı olun, ödenekler konusunu anlattık. Kanun değişikliği gerekiyormuş federasyonda buna el attı.

ELEKTRİK SIKINTISI
Elektrik konusunda sıkıntılarımız var, gitmediğimiz yer kalmadı. Bütün arkadaşlarımızın imzalarını mühürlerini alıp Ankara'ya ilgililere götüreceğiz. Elektrikler kesiliyor, kışın hayat felç oluyor. Bakıma ihtiyacımız var, geçen sene olsun bu sene olsun bir yatırım çıkmadı" dedi.

MUHTARLAR AKP DEDİ
Köylere Hizmet Götürme Birliğinde görev alacak 2 muhtar ve 2 il genel meclis üyesinin seçiminde ise gülen taraf AKP'liler oldu. AKP'li İl Genel Meclis Üyeleri Osman Arslan ve İsmail Tak'ın yanı sıra CHP'li Ali Tarakçı da aday olurken 2 muhtarlık için Mustafa Aydın, Emin Alkan, Hikmet Erlat ve Ercan Er yarıştı. Seçimler sonucunda Osman Arslan 55, İsmail Tak 79 oy alırken Ali Tarakçı 37 oy'da kaldı, muhtarlar ise Mustafa Aydın ve Emin Alkan'dan oluştu.