Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay, geçtiğimiz yıl programa alınan ve ödeneği çıkarılan Ereğli ilçesine bağlı Pembeciler Grup Suyu projesinde açılan kuyunun çocuklar tarafından taş ile doldurulmasından ötürü ihalenin ertelendiğini ve ihale sürecinin yeniden başlatıldığını söyledi.


Çay, İl Genel Meclisi tarafından 450 bin TL parke, 240 bin TL'de grup suyu ihalesinin yapılması için ödenek geldiğini belirterek gelen ödeneklerin köylerde kullanımının gerçekleştirileceğini açıkladı. Kaymakamlık Toplantı Salonunda İl Genel Meclis Üyeleri ve muhtarlar ile bir araya gelen Kaymakam İbrahim Çay, İl Genel Meclisinin 2 Mart 2013 tarihli oturumunda Ereğli'ye 450 bin TL parke, 240 bin TL Pembeciler Grup içme suyu hattı yapımı olmak üzere toplam 690 bin TL ödenek çıkarıldığını belirterek, İl Genel Meclisimizden gelen paraların dağılımını ihtiyaç dahilinde gerçekleştirdik. Parke için Sucüllü, Külah, İmranlar, Yenidoğancılar, Yalnızçam, Esenler Köylerimize 40 bin TL, Ormanlı Köyü'ne 50 bin TL, Aşağıdoğancılar, Düzpelit Köylerine 35 bin TL, Ruşenler Köyüne 30 bin TL, Yukarıhocalar Köyüne 25 bin TL, Aydın Köyüne 20 bin TL, Güllük Köyüne 15 bin TL. parke alınması için 450 bin TL para aktarılmıştır yine Pembeciler Grup Suyu kuyularının zarar görmesi nedeniyle fason kuyu vurulmak için 240 bin TL bedel olmak üzere toplam 690 bin TL para aktarılmıştır. Önemli olan bu para ile halkımızın da gücünü birleştirerek bunu en az 1-2 kat hizmet olarak aktarmaktır. Biz 5 lira veriyorsak arkadaşlarımız 15-20 liralık iş yapıyor.
 

ÇOCUKLAR SU KUYU GİRİŞİNE TAŞ DOLDURMUŞ

Pembeciler Köyü Grup içme suyundan Pembeciler, Abdi, Bakırlık, Ruşenler, Işıklı, Yaraşlıyörük köylerimiz faydalanması hedeflenmekte idi. Biz geçtiğimiz yıl Ak Parti Zonguldak Milletvekili Ercan Candan'ın destekleri ile bunu programa dahil ettirdik ve ödeneği çıktı. Geçtiğimiz yıl açılan kuyuda vatandaşlarımızın çocukları kuyunun kapağını kırmış ve içerisini taş doldurmuşlar. Geçtiğimiz yıl İl Özel İdareden gelen ekipler tıkanıklığı gideremedi, özel firma gelerek bu sorunu çözdü. Bu çalışmalar nedeniyle de ihaleye çıkamadık. Gelen para ile ihaleye çıkacağız. İhaleye yeniden hazırlayacağız. İhalenin sona ermesi ve çalışmaların tamamlanması ile bu bölgelerimizde de su sorununun çözümünü hedefliyoruz dedi.