Zonguldak'ta, ödevlerini yapmadıkları için okuldan kaçan 2 kardeşi komşuları bularak annesine teslim etti.
Mithatpaşa İlköğretim Okulu'na giden Emine (14) ve Mücahit (10) Mert isimli kardeşlerin, sabah okula gitmemesi üzerine büyük panik yaşandı. Bir lokantada bulaşık yıkayarak çocuklarını okutan 3 çocuk annesi Selda İnci (33), sınıf öğretmeninin iki çocuğunun okula gelmediğini haber vermesi üzerine çocuklarının kaçırıldığını zannederek büyük korku yaşadı. Önce Zonguldak Belediyesi'ne anons yaptıran anne, daha sonra Çarşı Polis Merkezi'ne giderek kayıp başvurusunda bulundu.
Emine ve Mücahit Mert isimli kardeşlerin ise okul bahçesinde, arkadaşlarından duyduğu 'ödev yapmayana disiplin cezası verilecekmiş' sözü üzerine okuldan kaçtığı öğrenildi.
Komşusu tarafından teslim edilen çocuklarına kavuşmanın sevincini yaşayan Anne İnci, çocuklarını okul bahçesine çıkan merdiven başında bıraktığını söyledi.
İnci, "Çocukları okula gönderdikten kısa bir süre sonra sınıf öğretmeni arayarak çocuklarımın okul gitmediğini söyledi. Belki eve dönmüşlerdir diye ben de eve gittim. Evde göremeyince, kaçırıldığını düşünerek hemen belediyeden anons ettirdim. Sonra karakola gittim. Televizyonda çocukların kaçırıldığını görüyorsunuz, ben de çocuklarım kaçırıldı diye çok korktum. Beş saattir deliye dönmüştüm ki komşumuz çocuklarımı elinden tutup getirdi. Dünyalar benim oldu." diye konuştu.