Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP) Zonguldak Merkez İlçe Başkanı Elçin KINAY BAYRAK “25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Dayanışma ve Mücadele Günü” başlıklı açıklamasında, olayın sürecini de anlatarak görüşlerini şöyle ifade etti.

“Mirabel kardeşler, ülkelerinde siyasal özgürlük için mücadele ederek  Latin Amerika'daki diktatör Rafael Leonidas Trujillo' ya meydan okurlar. Bu yüzden diktatörlük tarafından pek çok kez tutuklanır ve en son olarak da 25 Kasım 1960 yılında arabalarından zorla indirilerek tecavüz ve işkenceyle katledilirler.

 İşte o günden sonra dünyanın her yerinde 25 Kasım, erkek egemen sisteme ve tecavüzcülerine karşı  mücadele yürüttükleri için katledilen Mirabel  kız kardeşlerin direniş mirasına sahip çıkan milyonlarca kadının yarattığı mücade günü olmuştur.

Türkiye de kadına yönelik şiddet  ideolojik temellere dayanmaktadır. Çıkarılan yasalar ve dayatılan ataerkil toplum baskısı kadını yok saymaktadır. Şiddet dendiğinde ise sadece fiziksel şiddet akla gelmektedir. Psikolojik, ekonomik, cinsel şiddete de ülkemizde bir çok kadın ne yazık ki maruz kalmaktadır. Cinsel istismarı aklayan, tecavüzü  ve çocuk evliliklerini meşrulaştıran yasalar  kadın düşmanlığına hız kesmeden devam etmektedir.

15 yıllık AKP iktidarı cinsiyetçi, dinsel politikalarına devam ediyor olsa da biz kadınlar mücadeleyi bırakmayacağız. Ne giyeceğimize de biz karar vereceğiz, kaç çocuk doğuracağımıza da..

Bir ülkede Özgürlüğü’ de, Barışı’ da, Adaleti’ de, Eşitliği’ de var edecek olanlar kadınlardır.

Bu yüzden; Kadın cinayetlerine karşı, erkek şiddetine karşı, tacize-tezavüze karşı Yaşam hakkı için, karanlığa bırakmayacağımız bir gelecek, hayallerimizi gerçekleştirecek dayanışmamız var demek için biz ÖDP li kadınlar da 25 Kasım Cumartesi Günü saat 13:30’ da İstasyon Meydanında olacağız.”