ODTÜ Mimarlık Fakültesi öğrencileri, bir kente yönelik yaptığı proje çalışmasını bu sene Zonguldak için yaptı. Hazırlanan proje, dün Zonguldak Belediyesi Nikah Salonu'nda sunuldu.
Sunuma; Belediye Başkanı İsmail Eşref, Vali Yardımcısı Ekrem Aylanç, Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Genel Müdürü Rıfat Dağdelen, Zonguldak Karaelmas Üniversitesi (ZKÜ) Rektör Yardımcısı Prof.Dr.Vural Evren, Baro Başkanı Kerem Ertem, Mimarlar Odası İl Temsilcisi Turhan Demirtaş, TEMA Vakfı İl Temsilcisi Berran Aydan, Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği Başkanı Muharrem Coşkun ve Belediye Meclis Üyeleri katıldı.
ODTÜ Şehir ve Bölge Planlama Öğretim Üyesi Doç.Dr.Çağatay Keskinok ve Yüksek Şehir ve Bölge Plancısı ODTÜ Şehir ve Bölge Planlama Bölümü Araştırma Görevlisi Mehmet Pembecioğlu'nun üstlendiği proje sunumunda Çağatay Keskinok şunları söyledi:
"ÇOK YÖNLÜ PROJE HAZIRLADIK"
"Her sene öğrencilerimizle birlikte Türkiye genelinde yaptığımız proje çalışmasını bu sene Zonguldak için yaptık. Öğrencilerimiz bu şehrin kentsel sorunları üzerinde çok durdular. Çok yönlü bir proje hazırladık. Bir öğrencimiz, Lavuar Alanı'nın simgesel anlamda Zonguldak'ın odak noktası olduğunu ve buranın yönetsel açıdan değerlendirilmesi gerektiğini belirtti. Diğer bir öğrencimiz ise Üzülmez Deresi üzerinde yoğunlaştı." Konuşmanın ardından proje, projeksiyon cihazı ile katılımcılara gösterildi.