Devrek Belediyesi'nin bu yıl 27'ncisini düzenleyeceği "Devrek Baston ve Kültür Festivali" etkinlikleri çerçevesinde ödüllü En İyi Baston Yapma Yarışması gerçekleştirilecek.


Devrek Belediyesi'nden yapılan açıklamada; konserlerin gölgesinde kalan bir festivalden ziyade bastonun ön planda olduğu bir festival gerçekleştirmek istedikleri vurgulandı. Bu kapsamda düzenlenecek En İyi Baston Yapma Yarışmasında dereceye girenlere ödül verilecek. Birinciye bin TL, ikinciye 500 TL ve üçüncüye 250 TL verilecek olan yarışma için şartnameler, 9-20 Temmuz tarihleri arasında Devrek Halk Eğitim Müdürlüğü ve Devrek Belediyesi Zabıta Komiserliği'nden görülebilecek. Yarışmaya katılacak olanların belirlenen tarihler arasında müracaat etmeleri ve şartnameyi imzalamaları gerektiği belirtildi.
Beş saatlik sürede ve eşit şartlarda yarışacak olan yarışmacıların jüri önünde yapacakları bastonlar aynı zamanda Devrek Belediyesi tarafından satın alınacak. Kendi el aletleriyle katılabilecek yarışmacılar yakma makinesi dışında elektrikli bir alet kullanamayacak.
Jürinin yapacağı değerlendirme sonucu dereceye girenler Devrek Belediyesi'nin web sitesinden ilan edilecek.