Zonguldak'ta, lise öğrencilerinin tehlikeye aldırmadan tünel ağzında dans edip sigara içmeleri dikkat çekti. Trenlerin sürekli kullandığı rayların ortasında dans eden öğrenciler  öğle paydoslarında vakit geçirdiklerini bildirdi. 

Öğretmen okullarının 157. kuruluş yıldönümünde öğretmen lisesi öğrencileri modaya ayak uydurmak istedi. Tünelin ağzına kadar giren öğrenciler rayların ortasına gelerek cep telefonuyla müzik açtı. Yaşları 16 ila 18 arasında değişen dört öğrenci sigaralarını da yakarak dans etmeye başladı. 

Disko müzikleri ile kendilerinden geçen öğrenciler trenlerin sürekli geçiş güzergahı olmasına rağmen eğlenmelerine devam etti. Öğrenciler, okulun sıkıcılığını eğlenerek üzerlerinden attıklarını öne sürdü. Yasak olmasına rağmen okula telefon getirdiklerini söyleyen bir öğrencinin, "Yasak ama kapalı olduğu zaman yasak sayılmıyor. Biz de öğretmenlere kapalı diye yutturuyoruz" demesi gazetecileri şaşırttı. Yaşları küçük olmasına rağmen sigara içen öğrenciler, gazetecilerin "Çok mu derdiniz var?" sorusuna

"Alışınca bırakamıyoruz. Eğlence olsun diye sigara içiyoruz" karşılığını verdi.  

Başka okullarda okuyan kız arkadaşlarına da selam yollayan öğrencilerden O.Y., "Öğle yemeğini yedikten sonra 25-30 dakika boş vaktimiz oluyor. Okuldan çıkıp buraya geliyoruz. Burada keyif yapıp eğleniyoruz" dedi. Öğle tatillerinin 15 dakikasını tünelde geçiren öğrenciler trene denk geldiklerinde adım adım ezberledikleri sığınaklara saklandıklarını söyledi. Okul yönetiminin öğrenciler hakkında yasal işlem başlattığı öğrenildi. Öğrencilerin bu davranışı üzerine çevredeki vatandaşlar da, "Zekiler ama tedbirsizler" yorumunu yaptı.