Kdz. Ereğli'de Diyanet İşleri Başkanlığı aracılığıyla 24 hacı adayı kutsal topraklara gitmek için yola çıktı. Yola çıkan kafilede aynı aileden 3 kuşak hacca gitmenin mutluluğunu yaşadı. Hacı adayları gözyaşları ve dualarla yolcu edildi.
Ereğli'de Hac vazifesini yerine getirmek için kutsal topraklara giden son kafile için Bozahane Camii önünde tören düzenlendi. Törende kutsal topraklara uğurlanan hacı adayları ile yakınları arsasında duygusal anlar yaşandı. Hacca gidecek olan kafilede yer alan Eski ailesi 3 nesil olarak hacca gitmenin mutluluğunu yaşıyor. Hac kafilesinde yer alan 82 yaşında ki Mehmet Eski, Ak Parti İl Genel Meclis üyesi olan oğlu Nail Eski ve torunu Saim Eski ile birlikte hacca gidiyor.
Dede, baba ve oğlu uğurlamaya gelen arkadaşları da Eski Ailesinin mutluluğuna ortak oldu. Yaşadığı duyguyu dile getiren dede Mehmet Eski, "Yüce rabbim bana bu güzelliği oğlum ve torunumla birlikte gitmeyi nasip etti. Şu anda duygularımı kelimelere dökemiyorum. Allah herkese böyle güzellikleri nasip etsin." dedi.  Okunan Kur-an'ı Kerim ve ilahilerin ardından hacı adaylarını uğurlama konuşmasını Müftülük görevlisi Ramazan Duman yaptı. Duman, Hacı adaylarından bol bol dua etmelerini istedi. Yapılan konuşmanın ardından hacı adayları otobüse bindi. Hacı adayları yakınlarının ve sevenlerinin gözyaşları arasında yola çıktı.