Çaycuma’da yaklaşık 3 ay önce annesinden yapılan böbrek nakliyle sağlığına kavuşan 22 yaşındaki Ferdi Çıtak, Bolu’dan köylerine gelerek annesinin Anneler Günü’nü kutladı.

 

Çaycuma’ya bağlı Kadıoğlu Köyü’nde böbrek yetmezliği hastalığına yakalanan 22 yaşındaki Ferdi Çıtak, yaklaşık 8 aydır diyalize giriyordu. Çıtak’ın yapılan tetkiklerinde, annesi Durkadın’ın dokularının böbrek nakli için yüzde 90 uyumlu olduğu belirlendi.

Annesinin hiç düşünmeden böbreğinin birini vermeyi kabul ettiği Ferdi Çıtak, Şu bat ayında Başkent Üniver sitesi Ankara Hastanesi’nde Prof.Dr.Mehmet Haberal’ın yaptığı ameliyatla sağ lığına kavuştu. Ameliyatından bir süre sonra sağlık kontrolleri için Bolu’daki akrabalarının yanında kalmaya başlayan Çıtak, Anneler Günü dolayısıyla köylerine gelerek, annesi Durkadın’a çiçek hediye etti.

Oğlunun böbrek hastası olduğunu öğrenince büyük üzüntü duyduğunu belirten anne Çıtak, doktorların sağ lığına kavuşması için organ naklinin şart olduğunu söylediğini ifade etti. Böbreğinin oğluna uygun olması için çok dua ettiğini anlatan 2 çocuk annesi Çıtak, “Hiç düşünmeden böb reğimin biri oğluma verdim. Bu Anneler Günü’nde, oğlumun sağ lığına kavuşması benim için en büyük hediye oldu. Bolu’dan yanıma gelmesine de çok sevindim” dedi.

Ferdi Çıtak da, annesinin büyük fedakarlık yaptığını, onun hakkını hiçbir zaman ödeyemeyeceğini söyledi. Annesinin kendisi için tek böbrekle yaşamayı göze aldığını belirten Çıtak, “Sağlığımı borçlu olduğum annemin elini öperek anlamlı gününü kutladım. Onun için ne yapsam yetersiz kalır. Hastalığım süresince hayatta hiçbir şeyden zevk almıyordum. Nakilden sonra geleceğimi düşünmeye başladım. Bunlar annemin sayesinde oldu” dedi.