Zonguldak’ta bir hafta önce yitirdiği engelli oğlunun yanına defnedilmek isteyen acılı baba, belediyenin söz konusu boş mezar yerini satmamasının üzüntüsünü yaşıyor.

Zonguldak’ta yaşayan beş çocuk babası Mehmet Güleç (64), 16 yıldır böbrek hastalığı bulunan engelli oğlu Yusuf Güleç’i (33) hastalığının ilerlemesi ve kanser olması nedeniyle bir hafta önce kaybetti. İl Özel İdaresi’nden emekli memur Güleç, oğlunun gömülü olduğu mezarın yan tarafındaki boş yeri satın almak isteyince belediye yetkililerinden söz konusu yerinin dolu olduğu cevabını aldı.
Kendisine böyle bir uygulamanın yapılmasını anlamakta zorluk çektiğini belirten ve oğlunun mezarı başında dua edip gözyaşı döken Güleç, “Oğlum Yusuf’u kanser nedeniyle 19 Temmuz 2011’de kaybettim ve Asri mezarlığa defnettik. Daha sonra ben oğlumun yattığı yerin yanındaki boş mezar yerini, ücretini ödemek üzere satın almak istediğimi belirten dilekçe yazdım. Bana yer yok diyerek dilekçemi işleme dahi koymadılar. ‘Nasıl olur, yer var’ dediğimde ise Zonguldak Belediyesi'nde üst düzey bir yönetici, ‘Yok diyoruz. Nereye gidersen git’ ifadesini kullandı. Mezarlıklar müdürü de o sırada yanındaydı. Çok üzüldüm. Bu nasıl olur? Ben öldüğümde oğlumun yanına gömülemeyecek miyim? Herkes istediği yeri satın alabiliyor. Ben bu devlete o kadar yıl hizmet ettim. Bana neden bunu yapıyorlar anlayamıyorum. Ben hakkımı istiyorum.” dedi

33 yaşında yitirdiği oğlunun çok iyi bir insan olduğunu, vefat ettiğinde doktorların bile ağladığını kaydeden acılı baba, yetkililerden bu konuda yardımcı olmalarını istedi.