Bir otoparkı andıran M. Ali Kadri Yılmaz Anadolu Lisesi okul bahçesi
asıl amacı olan oyun ve dinlenme alanı olarak kullanılamıyor.

Kdz. Ereğli K. Ali Kadri Yılmaz Anadolu Lisesi okul bahçesi personele ait araçlarla dolup taştı. Otopark haline gelen okul bahçesinde vakit geçiremeyen öğrenciler dinlenme alanı olarak okulun spor salonunu kullanıyor.
Bir okurumuz tarafından çekilip gönderilen okul bahçesinin araçlarla dolu fotoğrafı hakkında bilgisine başvurduğumuz M. Ali Kadri Yılmaz Anadolu Lisesi Okul Müdürü Alaattin Pekdemir, okul bahçesindeki araçların personele ait olduğunu ifade ederek, öğrencilerin dinlenme alanı olarak okulun spor salonunu tercih ettiklerini belirtti.
Pekdemir, yaptığı yazılı açıklamasında şöyle dedi:
02/04/2012 tarihinde yaptığımız telefon görüşmesinde;  Öğrencilerimizin oyun ve dinlenme alanı olarak okulumuzun bahçesini kullanmamalarının nedeninin,  okul bahçesinin oto park haline getirilmesini ifade eden bir haber yapacağınızı belirtmiştiniz.
Okulumuz çevredeki okulların da zaman zaman kullandığı gayet güzel ve donanımlı bir spor salonuna sahip olduğu, Öğrencilerimiz dinlenme saatlerinde ve sosyal aktivitelerinde okul bahçesi yerine spor salonunu tercih etmektedirler. Bununla birlikte okulumuzun konumu itibariyle bahçe çok rüzgar almakta bundan dolayı da soğuk olmaktadır. Kaldı ki okul bahçesindeki araçlar okulumuz personeline aittir.
Yukarıda belirttiğimiz sebepler dolayısıyla öğrencilerimiz okul bahçesini çoğunlukla kullanamamaktadır.
Bir fotoğraftan yola çıkarak böyle bir haber yapacak olmanız bizleri derinden üzmüştür.