Kandilli Belediye Başkanı Mustafa Aydın, Taşımalı Ortaöğretim Genelgesi’nin belde de uygulanmaması sonucu 110 öğrencinin mağdur edildiğini belirtti.

 

Karadeniz Ereğli ilçesinde eğitim ve öğrenim gören orta öğretim okulu öğrencilerinin velileri ile Kandilli Belediye Başkanlığında toplantı düzenleyen Belediye Başkanı Aydın, taşımalı ortaöğretim genelgesinin uygulanmamasına tepki gösterdi. Beldeden 110 öğrencinin Ereğli’ye giderek eğitim ve öğrenim gördüğünü söyleyen Aydın, öğrencilerin, sivil vatandaşlarında taşınması için kullanılan dolmuşlarla seyahat ettiğini ifade etti.

 

BAŞKAN NOKTAYI KOYDU

Konuyu yetkililere iletmelerine rağmen çözümünün sağlanamadığını, öğrenciler ve ailelerinin mağdur olduğunu kaydeden Aydın gazetecilere yaptığı açıklamasında şunları söyledi: “Bu sene, öğrencilerimizin taşınabilmesi için gerek bakanlıkla gerekse İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile yaptığımız yazışmalarda durumumuzu arz ettik. Bakanlıktan gelmesi gereken bir cevap var, buna cevap bize hala ulaşmadı. Gelemediği içinde öğrencilerimiz çok mağdur durumda kaldı. Buradaki özel taşımacıların araçlarından faydalanıyorlar. Bu taşıma araçları 13-14 ve bir kısmı 20 kişilik. Aynı anda sivil vatandaşlarımıza da hizmet ettikleri için çok kalabalık oluyorlar”

 

BELEDİYEDEN TAM DESTEK

Veliler ile ortak hareket edeceklerini ifade eden Aydın, “Bu anlamda taşıma ücretlerinin bir bölümünü belediye tarafından biz ödeyeceğiz. Beldemizde ikamet eden vatandaşlarımızın büyük bir bölümü dar gelirli. Belediye olarak engel değil destek veren taraf olmalıyız” dedi.

 

DAVA HAZIRLIĞI

Yaşanan mağduriyetten ötürü Milli Eğitim Bakanlığı’nı dava etmeye hazırlandıklarını belirten Başkan Aydın, “Dava aşaması düşündük. Milli Eğitim’i dava etmeyi düşünüyoruz bu konuda. Avukatlarımız ile görüşmelerimiz devam ediyor. Yazışmalar sonuçlandıktan sonra, çıkan sonuca göre gerekirse bir dava aşaması olacak. Davanın sonucuna katlanacağız, kabul edeceğiz. Davanın gerekçesi olarak 2012, 2013 ve 2014’de yayınlanan Taşımalı Ortaöğretim Genelgesi’ne göre Kandilli’de ikamet edip Ereğli’deki okullarda okuyan ortaöğretim öğrencilerinin devlet tarafından taşınmaması” ifadelerine yer verdi.

 

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)