Zonguldak'ta, otomobille geziye çıkan iki üniversite öğrencisi, 60 metre yükseklikten uçuruma yuvarlandı. Yoldan geçen vatandaşın yardımıyla yola çıkarılan öğrenciler kazayı kırık ve sıyrıklarla atlattı. 

Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Ereğli Eğitim Fakültesi öğrencileri Burak K. ile Aydın A., 67 TL 617 plakalı otomobilleri ile Kdz. Ereğli ilçesinden yola çıktı. Zonguldak merkeze yaklaşık 15 kilometre kala havanın yağmurlu ve zeminin ıslak olması nedeniyle kontrolden çıkan otomobil 60 metreden dereye uçtu. Hurdaya dönen aracın içinde sıkışan öğrencilerin imdadına kazanın görgü tanığı İsmail Aydın yetişti.  

Aracını yol kenarına park edip 60 metrelik yola hızla inen Aydın, sırayla öğrencileri araçtan çıkardı. Sırtına aldığı öğrencileri yukarı çıkaran İsmail Aydın, bu sırada polis ve ambulansa haber verdi. Olayın şaşkınlığını üzerinden atamayan İsmail Aydın, "Yolda gidiyordum. Birden öğrencilerin kullandığı otomobil dereye uçtu. Bir an şaşırdım. Koşarak 60 metre yola indim. Nasıl indiğimi dahi hatırlamıyorum. Çocukları sırtımda yola çıkardım. Çocukları hemen Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Tıp Fakültesi

Uygulama ve Araştırma Hastanesi'ne getirdim. Sonra yine olay yerine geldim. Birinin ayağı kırıkmış diğeri yaralı sanıyorum. Hayati tehlikeleri yok" dedi.

Kaza yerine gelen jandarma ve polisler karayolunda kontrollü geçişi sağlayarak bir vinç çağırdı. 60 metre aşağıya atılan zincir ve halatlar otomobile bağlanarak yukarı çekildi. Kurtarma çalışmaları ağaçların aracın çekilmesine engel olması nedeniyle iki saat uzadı. Vincin karayolunun ortasında olması nedeniyle uzun süre araçlara geçiş izni verilmedi. Her iki yönde de uzun araç kuyruğu olması nedeniyle meraklı vatandaşlar kurtarma çalışmalarını izledi.