Alaplı'da özel bir dershane tarafından "Veli, Öğretmen, Öğrenci İletişiminin Öğrenci Başarısındaki Rolü" konulu bir konferans düzenlendi.
Düzenlenen "Veli, Öğretmen, Öğrenci İletişiminin Öğrenci Başarısındaki Rolü" konulu konferansa Maltepe Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler Tanıtımı Bölümü Öğretim Görevlisi Yrd. Doç. Dr. Özge Uğurlu konuşmacı olarak katıldı.
Özge Uğurlu,  öğrencilerin başarısında aile ile iletişimin önemine değindi. Öğrencilerin ders çalışma ve sınav motivasyonunda aile ile iletişimin önemli bir yer tuttuğunu belirten Uğurlu, "Çocuklarımızı duymak değil, dinlememiz lazım. Çocuklarımızı teknolojik tehditlerden ev şiddet içerikli programlardan uzak tutmamız gerekmektedir. Özellikle ergenlik döneminde aileler çocuklarıyla sürekli iletişim içinde olmalılar, bu sayede ergenlik dönemi sorunsuz bir şekilde atlatılabilir ve çocuğun ileriki yaşantısında ve kişilik gelişiminde olumlu etkiler doğuracaktır" dedi. Dershane Müdürü Uğur Uğurlu, öğretmenler ve velilerin katıldığı konferansta Maltepe Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler Tanıtımı Bölümü Öğretim Görevlisi Yrd. Doç. Dr. Özge Uğurlu ve öğrenci velilerinin sorularını yanıtladı.