Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) 2014-2015 Akademik Yılında yüksek lisans ve doktora programlarına öğrenci kabul etmeye başlayacak.

 

BEÜ Sosyal Bilimler, Salık Bilimleri ve Fen Bilimleri Enstitüleri bünyesinde sürdürdüğü lisansüstü eğitim programlarına yenilerini ekledi. YÖK Genel Kurulunun 16 Haziran 2014 tarihli toplantısında BEÜ ile Bartın Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüleri, Ortak İşletme Doktora Programı açılması karara bağlandı. Doktora öğrenimi görecek öğrenciler, her iki üniversitede açılan dersleri alarak ders aşamalarını tamamlayacaklar. YÖK Genel Kurulunun 19 Haziran 2014 tarihli toplantısında ise BEÜ Fen Bilimleri Enstitüsü İlköğretim Ana Bilim Dalı Fen Bilgisi Eğitimi Tezli Yüksek Lisans Programı ile Matematik Eğitimi Tezli Yüksek Lisans Programı açılması uygun görüldü.

BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Akademik eğitim kurumlarında enstitülerin özel bir yeri vardır. Enstitüler akademisyenlerin yetişmesi ve bilimsel araştırmaların yürütülmesi açısından çok önemlidir. Enstitülerimizde, geleceğin akademisyenlerini yetiştirmeye ve bilimsel araştırma çalışmalarımıza devam ediyoruz. Yeni açılan lisansüstü programları enstitülerimiz için taze kan değerindedir. Bartın Üniversitesi ile yaptığımız ortak bir çalışma ile her iki üniversitenin Sosyal Bilimler Enstitülerinin işbirliği ile Ortak İşletme Doktora Programı açılması ile ilgili talebimizi YÖK’e iletmiştik. Talebimiz YÖK Genel Kurulunca da uygun görüldü. Ayrıca Fen Bilimleri Enstitümüz bünyesinde İlköğretim Ana Bilim Dalı Fen Bilgisi Eğitimi ve Matematik Eğitimi Programlarında tezli yüksek lisans programları açılması konusundaki talebimiz de kabul edildi. Bu programlarımıza önümüzdeki akademik yıl itibariyle öğrenci kabul etmeye başlayacağız. Yeni lisansüstü programların Üniversitemizin gelişiminin gerçek bir göstergesi olarak görüyor,  yeni açılan programlarla büyümesini sürdüren lisansüstü programlarımızın ülkemize hizmetlerine devam etmesini diliyorum.”

 

(Haber Merkezi)