Bülent Ecevit Üniversitesi'nde yeni eğitim döneminde yapılacak kayıtlarla öğrenci sayısının 22 bin 152 kişiye, ek kontenjanlarla birlikte bu sayının 23 bin 191 kişiye ulaşması hedefleniyor.
Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer, yaptığı açıklamada, yeni eğitim döneminde açılacak bölümlerle birlikte toplam 6 bin 332 öğrencinin kayıt yaptırması planlandığını kaydetti. Özer, yeni yapılan kayıtlarla üniversitenin toplam öğrenci sayısının 22 bin 152 kişiye, ek yerleştirmelerde boş kontenjanların da dolması ile birlikte 23 bin 191 kişiye ulaşılması hedeflendiğini söyledi. Özer, Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi eğitim-öğretim kapasitesini artırmak için büyük çaba sarf etmektedir. Bu çerçevede bir taraftan bünyesine yeni fakülteler katmakta ve yeni kurulan fakülteleri aktif hale getirmeye çalışmakta, diğer taraftan mevcut fakülte, enstitü, yüksekokul ve meslek yüksekokullarına her yıl yeni bölümler ve programlar ilave etmektedir dedi. 2012-2013 eğitim-öğretim yılında yeni öğrenci almak için ön-lisans, lisans ve lisansüstü programlara çok sayıda yeni program, bölüm ilave edilmiş ve eğitim-öğretim hizmeti verilen program sayısı 193'e çıkartıldığını vurgulayan Özer, şöyle devam etti:
Yeni kayıt yaptıracak öğrenci kontenjanı ön lisans programlarında 3 bin 776 ve lisans programlarında 3249 olmak üzere toplam 7 bin 25'e çıkartılmıştır. Ayrıca lisansüstü programlara 300 öğrenci alınacak olup böylece ön lisans, lisans ve lisansüstü programlara yeni kayıt yaptıracak öğrenci sayısı 7 bin 370 olarak belirlenmiştir. Açıklanan 2012 Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınav(ÖSYS) sonuçlarına göre ön lisans programlarına 3 bin 143, lisans programlarına 2 bin 844 öğrenci olmak üzere toplam 5 bin 987 öğrenci yerleştirilmiş olup kontenjan doluluk oranı yüzde 85 olarak gerçekleşmiştir. Tıp Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Ereğli Eğitim Fakültesi, Deniz İşletmeciliği ve Yönetimi Yüksekokulu, Zonguldak Sağlık Yüksekokulu, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu, Ahmet Erdoğan Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu ve Gökçebey Mithat-Mehmet Çanakçı Meslek Yüksekokullarında doluluk oranları yüzde 100 olarak gerçekleşmiştir. Özel yetenek sınavı ile öğrenci alan Devlet Konservatuvarı ve Güzel Sanatlar Fakültesinin ve enstitülerimizin öğrenci seçme süreci devam etmektedir. Bu süreçler de tamamlandığında ön lisans, lisans ve lisansüstü programlarımıza toplam 6332 öğrencinin yerleşmesi ve kayıt yaptırması hedeflenmektedir. Böylece 2012-2013 eğitim-öğretim yılı itibariyle öğrenci sayımız 22 bin 152 olacaktır. Ek yerleştirmelerde boş kontenjanlarımızın da dolması durumunda öğrenci sayımız 23 bin 191 olacaktır.