Kilimli Üniversite ve Yükseköğrenimi Geliştirme Derneği, Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Rektörü Prof. Dr Mahmut Özer’i, Kilimli Yelken Kulübü’nde ağırladı. Dernek Başkanı Ümit Velioğlu, Zonguldak’ta üniversiteyi fark eden ilk ilçe olduklarını belirterek, Derneğin Kilimli ve üniversite Arasında bir köprü olduğunu söyledi.

Başarının birlikte hareket ederek kazanabileceğini dile getiren ve Kilimli’de iki yıl içerisinde öğrenci sayısının 3 bini geçeceğinin altını çizen Rektör Mahmut Özer ise, “Biz bu işe başlarken sloganımız ‘Birlikte Başarabiliriz’ şeklindeydi. Şimdi görüyoruz ki, biz bu işi birlikte başardık. Öğrenci sayımız yüzde 30 arttı. Öğretim görevlisi sayımız yüzde 50 büyüdü. Bu anlamda derneğimizin katkıları bizim için çok önemli. Dernek başkanımız Ümit Velioğlu ve dernek üyelerimize teşekkür ediyorum” dedi.

 

ÖZER: “HEYECANIMIZ VE SABRIMIZ VAR”

Rektör Özer, derneğin Zonguldak Meslek Yüksekokulu’nun gelişimine katkılarının önemli olduğunu söyledi. Kilimli’de öğrenci sayısının iki yıl içerisinde 3 bini geçeceğini belirten ve Kilimli halkının buna kendini hazırlaması gerektiğini ifade eden Rektör Prof. Dr. Mahmut Özer, “Üniversitemizin uluslararası tanınırlığı artıyor. Merkez kampüsümüzde, Zonguldak Meslek Yüksekokulu’nun 800 öğrencisi bulunuyor. Bu öğrencilerimizin tamamını Kilimli’ye getireceğiz. Bizim için önemli olan buranın kaliteli bir şekilde büyümesi çünkü buraya eğitim için gelen öğrencilerimiz, bizim geleceğimizi oluşturacak. Biz fiziki mekan olarak büyümemize paralel gidiyoruz. Önümüzdeki sene bu süreç daha hızlı ilerleyecek. Üniversitemiz genel anlamda çok büyük bir gelişim sürecine girdi. Son iki yılda yalnızca sağlık alanında 47 milyon TL yatırım yaptık. Sağlık sektöründe ilerleyerek, sağlık turizmini geliştirmeyi hedefliyoruz. Türkiye’nin kamuya bağlı ilk obezite ve diyabet merkezini biz, üniversitemizde kurduk. İlerleyen süreçte bambaşka bir üniversite ile karşılaşacağız. Bizim heyecanımız ve sabrımız var. Sizlerin de desteği ile bunu hep birlikte başaracağız” şeklinde konuştu.

 

VELİOĞLU: “DERNEĞİMİZ KÖPRÜ VAZİFESİ GÖRÜYOR”

Üniversitenin, Kilimli’nin gelişimi açısından önemine değinen Kilimli Üniversite ve Yükseköğrenimi Geliştirme Derneği Başkanı Ümit Velioğlu ise, “Üniversiteler, kent için çok önemli. Zonguldak’ta üniversiteyi fark eden ilk ilçe biz olduk. Farkındalığı yaratmaya çalıştık. Derneğimiz Kilimli ve üniversite arasında köprü görevi görüyor. Farklı illerden, eğitim için ilçemize gelen öğrencilerimizi en iyi şekilde ağırlamak, onlar için kültürel, sosyal ortamlar yaratmak, hem ilçemizin gelişmesi hem de öğrencilerin memnuniyeti için önemli. Bu anlamda elimizden geleni yaptık ve bundan sonrada yapmaya hazırız” dedi.

Kilimli Yelken Kulübü’nde düzenlenen toplantıya, Kilimli Üniversite ve Yükseköğrenimi Geliştirme Derneği Başkanı Ümit Velioğlu, Başkan Yardımcısı Cemil Kaya, Sekreter Tevfik Gökçiloğlu, Sayman Selami Bilgin, kurucu üyeler; Aytaç Derin, Kamil Altun, Ali Salih Yazıcı, Çetin Demir, İsmail Kocabacak, Erdinç Kargidan, BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer, Zonguldak MYO Müdürü Doç Dr. Ahmet Altın, Müdür Yardımcısı İbrahim Aydaş ve öğretim görevlileri katıldı.