CHP Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Şerif Sertan Ocakcı yaklaşık olarak 2,4 milyon gencimizin geleceğini ilgilendiren YKS için sınav oturumlarının bu hafta sonu 30 Haziran ve 1 Temmuz tarihlerinde gerçekleştirileceğine dikkat çekerek, halk otobüslerinin ücretsiz taşıma yapmamasını eleştirdi.

 

05 Haziran 2018 tarihinde Kdz.Ereğli'de gerçekleştirilen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın mitingi için, Belediye başkanı Hüseyin Uysal'ın "19.00-00.00 saatleri arası halk otobüslerinin ücretsiz olacağını açıkladığına vurgu yapan Ocakçı, eleştirisini şöyle sürdürdü:

Hafta sonu yapılan YKS sınavı öğrencilerimizin geleceği için önem arz etmektedir. Kdz. Ereğli Belediyesi ve başkanının miting için gösterdiği ücretsiz ulaşım hassasiyetini öğrencilerimize de göstermesini beklerdik.

 

Hiç bir halk otobüs esnafını da ekonomik olarak mağdur etmeden, belediye bütçesinden, halk otobüsleri ücretsiz yapılarak kent trafiğinin ve ses kirliliğinin de ortadan kaldırılmasına yardımcı olacak olan uygulamayı belediyemizden asli bir görev olarak beklerdik.

 

Ne yazık ki gördük ki; siyaset ve oy için yapılan ücretsiz ulaşım, geleceğimizin teminatı olan gençlerimize, öğrencilerimize ve ailelerine layık görülmemiştir.

 

Bilmelerini isteriz ki, bizler için bir tek öğrencimizin geleceği bile siyasetten önemlidir.

 

Sınava girecek olan öğrencilerimize başarılar diler, kentimizi sessizliğe davet ederiz.