Ereğli Lisesi öğretmen ve öğrencileri kadına yönelik şiddete tepki göstermek için 5 dakika oyunca oynadı.

Ereğli Lisesi okul bahçesinde öğle tatilinde gerçekleştirilen ve çok sayıda okul öğrencisinin katıldığı etkinlikte konuşan Okulun İngilizce Öğretmeni Hacer Fatma Uluçay, öğrencilere hitaben yaptığı konuşmasında, "Etkinliğimizden bütün okul haberdar, bugün sevgililer günü herkesin sevgililer günü kutlu olsun. Geçmişte olduğu gibi günümüzde de biliyorsunuz kadına şiddet çok artmıştır. Kadınlar öldürülüyor, dövülüyüor, tacize uğruyor, daima ikinci sınıf vatandaş olarak görülüyor. Bütün dünyada bir etkinlik kutlanıyor bugün özel bir gün ve bugün Sevgililer Günü, bir milyar kadın ve onları destekleyen seçkin erkek kadına şiddete hayır diyor" dedi.

Okul bahçesine kurulan ses sistemi ile çalınan müzikler eşliğinde okul öğretmenleri ve öğrencileri kadına yönelik yapılan şiddete hayır diyerek 5 dakika boyunca oyun oynadı. 

Ereğli Lisesi Okul Meclisi Başkanı Mücahit Sarıgül, yaptığı açıklamasında, "Ben aynı zamanda Zonguldak İl Meclis Başkanıyım, 23 Nisan'da Ankara'ya gideceğim. Zonguldak'ı çok iyi bir şekilde temsil etmek istiyoruz. Çok olumlu bir etkinlik oldu, daha önce bunun provasını da yapmıştık. Şuanda da uyguladık,şiddete hayır diyirozu. Bayanlara kötü davranılıyor, buna artık son verilmeli"

Okul İngilizce Öğretmeni Hacer Fatma Uluçay, "Bugün sevgililer günü. Böyle güzel günlerde tüm güzel günlerde kadına el kalkmasın, kadına el kalkmasın diye kadına şiddete tüm Ereğli lisesi olarak hayır diyoruz" sözleri ile konuştu.

Okul öğrencisi Duygu Kurt'da kadına yönelik şiddete kesinlikle hayır dediğini belirterek, "Bir kadın kesinlikle ve kesinlikle inciltilmemeli" dedi.

Etkinlik 5 dakika boyunca öğretmen ve öğrencilerin oyun oynamaları ile sona erdi.