Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Ereğli Eğitim Fakültesi'nin 5 kişiden oluşan 3. sınıf öğrencileri araştırma görevlisi Canan Tunç Şahin ile birlikte hazırladıkları 'ağız ve diş sağlığı' projesini Ören İlköğretim Okulu'nda gerçekleştirdiler. Diş hekimi Songül Özdemir'in de konuyla ilgili Ören İlköğretim Okulu'nun 4 ve 5. sınıfın 60 öğrencisine ağız ve diş sağlığını koruma konusunda bilgi verdiği etkinlikte, öğrencilere sponsorların katkısıyla sağlanan diş macunu ve fırçalar dağıtıldı.
Diş hekimi Songül Özdemir okulda öğrencilere ağız ve diş sağlığını anlatırken, colalı içeceklerden uzak durulması gerektiğini, dişler ile fındık ve ceviz kırılmamasını, günde sabah ve akşam olmak üzere 2 kez dişlerin fırçalanmasını, macunun öneminin pek olmadığını gerektiğinde macunsuz bile dişlerin fırçalanabileceğini, her 3-4 ayda diş fırçasının değiştirilmesi gerektiğini dile getirdi.
Öğrenciler de, diş macunu ve fırça dağıtımını alkışlarla karşılarken, fakülte öğrencilerine ve bu etkinliğe katkı verenlere teşekkür ettiler.