Onbirincisi düzenlenen Atatürk, Kurtuluş Savaşı, Cumhuriyet konulu liseler arası bilgi yarışmasında Kdz. Ereğli Anadolu Lisesi birinci oldu.

Atatürk, Kurtuluş Savaşı, Cumhuriyet konulu liseler arası bilgi yarışmasının onbirincisi Kdz. Ereğli Anadolu Lisesi Spor salonunda gerçekleşti.
Düzenlenen yarışma ilk olarak 1998 yılında Cumhuriyetimizin 75. yılı etkinlikleri içinde Atatürkçü Düşünce Derneğinin Kdz. Ereğli Şubesi ve ilçe Tarih Öğretmenlerin katkılarıyla gerçekleşmiştir. Gelenekselleşen ve kendi alanında Türkiye'nin en uzun ömürlü yarışması olan bu yarışma son 3 yıldır 19 Mayıs etkinlikleri içinde Kadri Yılmaz Lisesinin organizasyonunda yine İlçe Tarih Öğretmenlerinin katkıları ile yapılmaktadır.
Yapılan yarışmada öğrenciler hem bilgilerini tazelediler hem de dostça sportmence yarıştılar. Ayrıca yarışmaları izleyenlerde aynı heyecanı paylaşarak Kurtuluş Savaşımızı, Atatürk'ü ve İnkılâplarını tekrardan analiz etme imkanı buldular. 16 lisemiz günümüz Türkiye Cumhuriyetinin hangi zorlu koşullarda kurulduğunu görerek, öğrenerek hepsi bir anlamda kazanan oldular.
Yarışmanın sabah bölümünde 3 oturum halinde liseler yarıştı her oturumun birincileri öğleden sonraki finalde yarışmaya hak kazandı.
Finale kalan okullar şunlardır:
I.OTURUMUN BİRİNCİSİ-KDZ. EREĞLİ ANADOLU LİSESİ, II.OTURUMUN BİRİNCİSİ-GÜNEŞLİ ÇPL, III. OTURUMUN BİRİNCİSİ-ARMUTÇUK LİSESİ 
Heyecanlı ve çekişmeli geçen Finalde ise sorulan 25 soru sonrasında ilk üç lise aşağıdaki şekilde sıralandı.
1. KDZ. EREĞLİ ANADOLU LİSESİ, 2- ARMUTÇUK LİSESİ, 3- GÜNEŞLİ ÇPL