Kdz.Ereğli Kışla Mahmut Likoğlu İlköğretim Okulunun Bilime Dokunun sloganıyla gerçekleştirdiği 2.Bilim Şenliği gerçekleştirildi. Açılışta Radi Hoca skeciyle 3.kattan  yumurta bırakma yarışması yapıldı. 65 Standın sergilendiği şenlikte eğlenceli deneyler, bilim merkezlerinde bulunan yeni deney setleri ve öğrencilerin yıl içinde yaptığı projelerden bazıları sergilendi.

Kimya gösteri grubu, sağlık grubu, Van De Graff jeneratörü, Hidrolik fren sistemi, elektromıknatıslı vinç, stirling motoru, ses frekansıyla alevlerin dansı, yüzen yüzükler, merceklerle basket oyunu, göz yanılmaları, elektrik devreleriyle oyun gibi bir çok çalışma davetlilerin beğenisini kazanırken, sesi kalınlaştıran ve incelten gazlar gülüşmelere neden oldu.

Okulun  Fen  ve Teknoloji  Öğretmeni Şenol Yıldız yaptığı açıklamasında, Geleneksel hale  getirdiğimiz Bilim Şenliğinde amacımız halkımıza ve öğrencilerimize bilimin sıkıcı olmadığını göstermek, teknolojik gelişmelere dikkat çekmektir. Bu vesileyle öğrencilerimiz ders kitaplarında resimlerini gördüğü  ancak dokunamadığı  deney araçlarına  dokunuyor, müfredat konularımız eğlenceli hale geliyor, yaptıkları  projelerin bilimsel izahlarını sunuyor, özellikle bilimsel düşünme becerileri gelişiyor, bilime olan bakışları değişiyor. Yıl içinde böyle bir çalışmanın içinde olmanın verdiği motivasyon derslerimize olumlu katkı sağlıyor. 20 Mayıs Pazar günü getireceğimiz Uzay Simülasyon Çadırı (Planetaryum) ile uzay bilimi ne de dikkat çekmek istiyoruz. dedi.

Bilim Şenliği 18 Mayıs  Cuma günü okulda,19  Mayıs Cumartesi günü  Ereylin  Alış-Veriş Merkezinde, 20 Mayıs Pazar  günü  ise sahil  amfi tiyatroda devam edecek.