Alaplı Kasımlı İlk ve Ortaokulu öğrencileri, çevre kirliliği,  ve su kaynaklarının korunması amacıyla sloganlar atarak ve dövizler taşıyarak Alaplı şehir merkezinde yürüdü. 

 

Alaplı Kasımlı İlk ve Ortaokulu öğrencileri, çevre kirliliği ve su kaynaklarının korunmasına dikkat çekmek amacıyla sloganlar atarak ve dövizler taşıyarak Alaplı şehir merkezinde yürüdü. Öğrencilerin çevre yürüyüşü, hep bir ağızdan Çevre Andını söylemeleri ile sona erdi. Alaplı Kasımlı İlköğretim Okulu Müdürü Erdal Yılmaz, amaçlarının ilçede çevre bilincinin oluşturulmasını sağlamak olduğunu belirterek, "Kasımlı İlk ve Ortaokulu olarak bu etkinliği 3 yıldan beri yapıyoruz. Uluslar arası yürüttüğümüz çevre eğitimi programı olan Eko-Okullar programı kapsamında bir çevre yürüyüşü düzenledik. İlk iki yıl çöp atık ve geri dönüşüm konusunu çalışmıştık. Bu yılda su temalı olarak çalışıyoruz. Öğrencilerimizin duyarlılığının ebeveynlerin ve Alaplı halkımıza ve yetişkinlere de örnek olmasını arzu ediyoruz. Bu etkinlikte amacımız zaten bu, öğrencilerimiz zaten bu davranışı kendileri edinmiş okul ve çevrelerinde uyguluyorlar. Alaplı’mızın her köşesinde çevre temizliğini ve güzelliğine ihtiyaç var. Çevre de herkesin duyarlı ve katkısı olması lazım, çevreyi kirletip temizlemek marifet değil kirletmemek marifettir. Bu etkinliğin gerçekleştirilmesinde katkısı olan Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu’na muhtarlarımıza, Alaplı Çevre Koruma Derneği Başkanı Oktay Türkyılmaz ve yönetimine ve öğrenci velilerimize teşekkür ediyorum.  Bu duyarlılığın çocuklarımızın ve ebeveynleri ile beraber devam etmesini diliyorum. İnşallah bundan sonraki süreçte Zonguldak ta Alaplı ve Kdz. Ereğli’de Eko Okul sayısı artarak devam eder ve çevre konusunda duyarlı vatandaş yetişmesine katkı sağlar “ dedi.
Alaplı Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu’da “ Alaplı Kasımlı İlk ve Ortaokulu her zaman olduğu gibi bu yılda güzel bir etkinliğe imza attı. Ben okul yönetimine ve öğrencilerine teşekkür ediyorum. Keşke bu çocuklarımız da ki bu duyarlılık bütün insanlarımızda olsa fakat maalesef yetişkinlerimizde bu duyarlılık yok, çevreyi kirletiyoruz, daha sonra temizlemek için uğraşıyoruz. Bu çocuklar çevreyi kirletmeyecekler. Kasımlı İlk ve Ortaokulu bu duyarlılığı her zaman yapıyorlar. Okulları ve çevrelerini temiz tutuyorlar” diye konuştu. Öte yandan çevre yürüyüşüne Alaplı Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu, CHP Alaplı ilçe Başkanı aynı zamanda Belediye Meclis Üyesi Nuri Tekin, Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Taşıran, Milli Eğitim Şube Müdürü Hüseyin Uysal, Belediye birim amirleri, muhtarlar  da destek verdi.