İstanbul ve Ankara'daki üniversitelerde tahsil hayatlarını sürdüren öğrenciler, önemli bir birlikteliğe imza atmaya hazırlanıyorlar.

İstanbul'daki farklı üniversitelerde okuyan Kdz.Ereğlili öğrencilerin ortaya attığı ve zaman içinde de başta Ankara olmak üzere ülkenin çeşitli yerlerinde tahsil hayatlarını sürdüren Karadeniz Ereğlili üniversite öğrencilerinin katkı vermeye başladığı üniversitelilerin birlikteliği meyvesini vermek üzere.

TEK BİR ÇATI ALTINDA TOPLANACAKLAR

Hukuk, Mühendislik, Fen Edebiyat gibi birbirinden farklı fakültelerde başarılı birer eğitim hayatı sürdüren öğrencilerimiz, geçtiğimiz aylarda ortak bir proje hazırlayarak, ülke genelindeki tüm Karadeniz Ereğlili üniversite öğrencilerini tek bir çatı altında toplamayı amaçlayan dernekleşme çalışmasına hız verdiler. Bu çok önemli birliktelik için ilk olarak, sosyal paylaşım siteleri aracılığıyla fikirlerini ortaya koyan ve bu fikirleri hayata geçirmek amacıyla da İstanbul'da düzenledikleri bir kahvaltıda bir araya gelip tanışma fırsatı bulan yaklaşık elli kişilik bir grup öğrenci, bu ilk aşamanın ardından hayalini kurdukları dernekleşme çalışmasının da startını vermiş oldular.

AYRINTILARI ANLATTILAR

Karadeniz Ereğli'nin tanıtımında büyük önem taşıması beklenen bu oluşum için Belediye Başkanı Halil Posbıyık'ı ziyaret ederek kendisinin de fikirlerini almak isteyen ve oluşumun öncülüğünü yapan Hakkı Emre Danışmaz, Mehmet Yazıcı, Hasan Mert Turan, Tuğba Uludağ ve Nur Küçük, Karadeniz Ereğli Üniversiteliler Derneği adını taşıyacak birlikteliklerinin ayrıntılarını paylaştılar.

EREĞLİ'NİN TANITIMINI SAĞLANACAK

Karadeniz Ereğli'nin dışarıdaki birlik ve bütünlüğünü ortaya koymak amacıyla yapılan bu çalışmanın hayata geçirilecek olmasından duyduğu memnuniyeti, öğrencilerin kendisine gerçekleştirdikleri ziyarette dile getiren Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, bu oluşumun her bakımdan sağlam bir birliktelik olduğu kadar, Karadeniz Ereğli'nin tanıtımını da sağlayacağını söyledi. Başkan Posbıyık konuşmasında üniversite öğrencilerini bu düşüncelerinden dolayı tebrik ederek; Sizlerden bu yöndeki çalışmalarınıza yılmadan devam etmenizi istiyorum. Sizler bir araya gelerek, bizim yıllardır üzerinde durduğumuz bir çalışmayı hayata geçiriyorsunuz. Sizleri tebrik ediyorum. Bu işin ciddiyetini zamanla herkes anlayacaktır dedi.

MİLLİYETÇİLİK GÖZÜYLE BAKARLAR

Başkan Posbıyık konuşmasında, genç ve girişimci insanları önemli projeleri hayata geçirmek amacıyla çalışırken görmenin kendisini çok sevindirdiğini ifade ederek, üniversite öğrencilerine her türlü desteği vermeye hazır olduklarını kaydetti. Karadeniz Ereğli Belediyesi'nin gerçekleştirdiği her etkinlikten, böyle bir birliktelik sayesinde her üniversite öğrencisinin de haberdar edilebileceğini sözlerine ekleyen Posbıyık şu görüşleri sundu: Bazı kesimler, bu gibi birlikteliklere milliyetçilik gözüyle bakarlar, ancak bu oluşum milliyetçilikten ziyade birlik ve beraberliğin bir göstergesidir. Karadeniz Ereğlili vatandaşlarımızın, başka kentlerdeki birliktelikleri içinde üniversiteli arkadaşlarımızın da olması için gerekli temelin atılması gerektiğine inanıyordum. Siz bunu başardınız. Birbirlerini hiç tanımayan insanların bile bir araya gelmeleriyle çok sağlam birliktelikler kurulabilir. Toplumsal yaşamda insanların her zaman birbirlerine ihtiyacı vardır. Böyle bir birlikteliği de en iyi sizler oluşturabilirsiniz. Ben de bundan sonraki çalışmalarınızda belediye başkanınız olarak sizlere her türlü desteği vermeye hazırım.

İCAZET ALMAYA GELDİK

Başkan Posbıyık'ın kendilerine gösterdiği yakın ilgiden ve sözlerinden dolayı mutlu olan öğrenciler de görüşlerini dile getirdiler. Grubun sözcülüğünü yapan Hakkı Emre Danışmaz da konuşmasında, Hiçbir yerde, özellikle de gençler böyle bir dernek kurarlarken belediye başkanına danışmaz. Ancak biz önce size gelerek görüşlerinizi öğrenmek ve sizden icazet almaya geldik. Sözleriniz bizi çok mutlu etti ve ilerde yapacağımız çalışmalar için de bize şevk verdi. Gösterdiğiniz bu yakın ilgi için şahsım ve arkadaşlarım adına teşekkür ediyorum dedi.