Çaycuma ilçesine bağlı Karapınar beldesinde bulunan Karapınar İlköğretim Okulu Bilim Fen ve Teknoloji Kulübü anlamlı bir çalışmaya imza attı.
Fen ve Teknoloji Öğretmeni Emine Kurtoğlu rehberliğinde gerçekleştirilen ve "Toplum Hizmeti" kapsamında yapılan çalışmada, isteyen her öğrencinin kan grubu tespit edilerek öğrenciye bilgi verildi. Bu çalışma için öncelikle kan grubu ölçümü için gerekli olan malzemeler temin edilerek, çalışmanın amacı ve kapsamı okulda afişlerle duyuruldu.
Kan grubunu bilmeyen ya da doğrulamak isteyen tüm öğrencilerin iştirak edebildiği çalışma kapsamında 115 öğrencinin kan grubu belirlendi. Kan grupları belirlenirken hijyen ve sağlık kurallarına titizlikle riayet edilirken, çalışmalar öğrenciler tarafından ilgiyle gözlemlendi. Bu çalışma çerçevesinde kan grubu ölçümünün nasıl ve niçin yapıldığı, kan grupları hakkında bilgiler ve kan grubunu bilmenin önemi konusunda öğrencilere ayrı bir bilgi verildi. Fen ve Teknoloji Öğretmeni Emine Kurtoğlu, "Özellikle kazalar, yaralanmalar gibi acil durumlarda hayati bir önem taşıyan kan grubu bilgisi, sadece kişinin kendi hayatı için değil, ailesi, akrabaları, komşuları, tanıdıkları ya da kan ihtiyacı olan herhangi bir insanın hayatını kurtarmak için bir tahlil-tedavi için bir gün herkese lazım olacaktır bilgisini öğrencilerimize aktardık" dedi.